Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, COVİD-19 ‘la mücadele kapsamında kentin en yoğun yerlerinden olan Bahçelievler Mahallesi’nde denetim yaptı.

Vali Mustafa Tutulmaz’a, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutan yardımcısı Yarbay Musa Menteşe eşlik etti.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler her gittiği yerde alınan önlemlerin nasıl olduğu konusunda bilgi alırken, bilhassa, erkek ve bayan kuaförler ile çamaşırhane denetiminde neler yapılması gerektiğini hem kendisi söyledi hemde işyeri sahipleri ile istişare yaptı. Denetimler sırasında sanat evinde ise saz eşliğinde türküler söyledi. Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da, eline keman alarak poz verdi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz denetimler sırasında, yaptığı kısa açıklamada, Zonguldak’ın vaka sayısı olarak Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade etti.

Denetimlerin ardından Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada, “Pandemi denetimleri kapsamında Valimiz Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Metin Turanlı ve İl Jandarma Alay komutan yardımcısı Yarbay Musa Menteşe ile birlikte Bahçelievler Mahallesi’ndeyiz. Bugün esnaflarımızı denetliyoruz.  Eksiklik gördüğümüz konulara müdahale ediyoruz ve pandemi konusunda esnaflarımızı uyararak tedbir almalarını istiyoruz. Sürecin başından beri süreci en ağır şekilde yaşadık. Ama şu anda hem vaka sayılarımız hem de vakaya bağlı can kayıplarımız Türkiye ortalamalarının altına geldi. İnşallah bu böyle devam eder. Vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Sürecin başından bu yana büyük bir aşama kaydettik. İnsanlarımız ve vatandaşlarımız hijyen, maske ve kurallarına uyuyorlar. Vatandaşlarımızdan duyarlığının devamını bekliyoruz. Hiçbir virüs mikrop bizim alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Biz de Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Valimizin önderliğinde denetimlerimizi sürdürüyoruz.  Vatandaşlarımızdan bu konuda görevli arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını ve zorluk çıkarmamalarını diliyoruz. Tedbiri elden bırakırsak, kurallara uyamazsak daha önce yaşadığımız acı gerçekler var. Onları düşünmek dahi istemiyoruz. Tüm vatandaşları tedbiri elden bırakmamaya çağırıyoruz. İnşallah pandemi sürecini en kısa zamanda atlatırız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler pandemi denetimlerini tamamladılar. Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi