Devrek-Gökçebey Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu başkanı Lütfi Çavuş yaptığı açıklamada, “Trük siyasetinde dürüst örnek alınacak insan, değerli devlet adamı ve gurur duyduğumuz Dr. Veysel Atasoy’u ölümünün 17. Yılında sevgi, hasret ve rahmetle anıyoruz. Merhum Atasoy ülkemize ve Zonguldak’a yaptığı hizmetler ile hep anılacaktır” dedi.

Çavuş açıklamasında, “Saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz. Allah mekanını cennet eylesin” diyerek şunları söyledi:

“1 Ocak 1947 tarihinde Zonguldak’ta doğan Atasoy ilk ve ortaokul öğrenimini Devrek’te lise öğrenimini İstanbul Kabataş Erkek lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Yönetim ve Siyaset Bölümü’nden 1971 yılında mezun oldu.Mezuniyetinden sonra Kaymakam olarak yıllarca Anadolu’nun dört bir köşesinde hizmet verdi. Daha sonra Devlet Personel Genel Sekreteri ve DPT Genel Sekreteri olarak genç yaşta bürokraside başarılı çalışmalar yaptı.

Merhum Atasoy 20 Mayıs 1983 DPT deki görevinden istifa ederek Siyasete girdi. Anavatan Partisi’nin kurucusu partinin teşkilatlanmadan sorumlu ilk Genel Başkan Yardımcısı, 6 Kasım 1983 tarihinde Ulaştırma Bakanı olarak göreve başladı. Daha sonra Devlet Bakanı ve Enerji Bakanlığı görevlerinde bulundu. T.M.M.M. de 17.18.19.20.21.dönem Milletvekilliği yaptı.

Veysel ATASOY, Ulaştırma Bakanlığı sırasında verdiği hizmetleriyle tarihe damgasını vurmuştur.1983-87 arasında yaptığı Ulaştırma Bakanlığı esnasında.”Haberleşme/Komünikasyon Devrimi”ni gerçekleştirdi. Daha önce Türkiye’de telefonla konuşmak başlı başına bir dertti. O’nun zamanında dijital/sayısal teknolojinin ilk transferi yapıldı ve köylere kadar dijital santraller götürüldü. Bu dört yıllık dönemde Türkiye, komünikasyon alanında Avrupa ülkelerinin geçti. Uyduda ilk çalışmalar Onun döneminde başlatıldı. İnternet ağının başlangıcı olan data şebekeleri O’nun döneminde kuruldu. Gene o dönemde araç telefonu ve çağrı sistemine geçildi; GSM teknolojisine adım atıldı.

Atasoy, Enerji Bakanlığı sırasında da önemli hizmetlere imzasını attı. O’nun bakanlığı döneminde enerjide kojenerasyona geçildi. Doğalgaz çevrim santralleri yapılmaya başlandı ve maliyet üçte bire düşürüldü.

Ülkemize verdiği hizmetlerin yanında Zonguldak Bölgesi için de yatırımların gerçekleşmesinde önemli projelere imza atan,gurur duyduğumuz hemşerimiz Dr.Veysel ATASOY Zonguldak ve ülkemiz için bir kayıptır. Türk siyasetindeki ilkeli tutarlı duruşu ve hizmet aşkı ile örnek alınacak siyaset adamı ve devlet adamıdır.

Yıllarca yaptığı devlet görevleri ve bakanlıkları esnasında dürüstlüğünden taviz vermedi sadece şerefli bir isim bırakıp 24 Ağustos 2004 tarihinde aramızdan ayrıldı.Ülkemize ve bölgemize yaptığı hizmetlerle her zaman anılacak, unutulmayacaktır.

Atasoy’un ilimize verdiği hizmetleri saymaya gerek yok. Ulaştırma Bakanlığı döneminde Zonguldak’a taşıdığı telekominikasyon hizmetleri verilecek örneklerden sadece biridir.

Siyasette ve hizmette en verimli çağında 57 yaşında aramızdan ayrılan kısa bir ömre birbirinden güzel hizmetler sığdıran Türk Siyasetinin dürüst insanı, Değerli Devlet adamı Dr. Veysel Atasoy’u, ölümünün 17. Yılında saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz. Allah mekanını cennet eylesin” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi