Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ilan edilen 2022 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programına sunduğu ve başarılı olan “Zonguldak Yöresel Lezzetlerine (Malay ve Zılbıt) Coğrafi İşaret Alıyor” başlıklı projesi eğitim ayağı ile devam ediyor.

7 Eylül tarihinde başlayan proje kapsamında Sınırlı Sorumlu Karaelmas Kadın Kooperatifinin mutfağında ve atölyelerinde Malay ve Zılbıt yemekleri yapılarak kayda alınmış ve bu iki yemeğin Zonguldak tarihindeki önemini ortaya çıkaracak röportajlar gerçekleştirilmişti.

Proje, 20 Eylül 2022 Salı günü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası eğitim salonunda verilecek ücretsiz eğitimle devam edecek. Coğrafi işaret kavramı üzerine Coğrafi İşaret Danışmanlık Ofisi yetkilisi Huriye Kayabaşı tarafından verilecek eğitimde “Güvenilir ve güvenli gıdada tercih edilen coğrafi işaretli ürünlerimiz neler? Coğrafi işaretin anlamı, Türkiye'de neler oluyor, Avrupa Birliğinde neler oluyor, coğrafi işaret ve marka arasındaki fark nedir?” konuları anlatılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “Bildiğiniz üzere, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından kabul edilen “Zonguldak Yöresel Lezzetlerine (Malay ve Zılbıt) Coğrafi İşaret Alıyor” başlıklı projemiz başladı. Projemize konu olan İlimizin yöresel lezzetleri Malay ve Zılbıt yemekleri için coğrafi işaret almak üzere çalışmalarını başlattık. Bu projemizin ana amaçlarından biri de coğrafi işaret kavramı hakkında farkındalık yaratmak. Üyelerimizin ve tüm ilgili insanların bu konuda bilinçlenmesini istiyoruz. Bu kapsamda 20 Eylül günü saat 10:00’da Odamız eğitim salonunda “Güvenilir ve güvenli gıdada tercih edilen coğrafi işaretli ürünlerimiz neler? Coğrafi işaretin anlamı, Türkiye'de neler oluyor, Avrupa Birliğinde neler oluyor, coğrafi işaret ve marka arasındaki fark nedir?” konularını anlatacağız. İlgilenen herkesi ücretsiz olacak bu eğitime bekliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi