Zonguldak’ta büfe işletmeciliği yapan esnaf Kemal Kılıç, Zonguldak’ın büyük bir köy olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Zonguldak içinden 2 tane il çıkardı maalesef kendimiz neredeyse ilçe konumuna geldik diyen Kılıç, “Zonguldak’tan ayrılıp il olan şehrin ilçesi bile bugün neredeyse Zonguldak’tan daha iyi durumda. Bizim bu saatten sonra Zonguldak’tan başka gidecek yerimiz yok. O nedenle bizlerde şehrimizi ayakta tutmak için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız” dedi.

Ülkenin ve şehrimizin içinde bulunduğu ekonomik durumu da değerlendiren esnaf Kemal Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

ZAMLARDAN DERTLİ VE ŞİKAYETÇİYİZ!

“Elektriğe gelen zamlar her vatandaş gibi biz esnafları da çok etkiledi. Türkiye genelinde büyük bir hayat pahalılığı var. Enerji sektörüne ve temel tüketim maddelerine gelen zamlardan dolayı sıkıntı içindeyiz. Sadece elektrik faturalarına değinecek olursak kısa süre önce yaklaşık 120 lira gelen elektrik faturası şimdi 400-500 lira oldu. İşyerimizde ışıkları yakamaz olduk, üşüyoruz ama ısıtıcıyı açamaz olduk. Zamlardan dertli ve şikayetçiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu zamlarla ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı inşallah faturalarda iyileştirme yapılacak. Esnaflarımızın Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da sıkıntısı oldukça fazla dersek yalan olmaz.

İNSANLAR BAYAT EKMEK SORUYOR!

Ekmek fiyatı şuanda 3 lira ama yakın zamanda 4 lira olacağı söyleniyor. Yakın zamana kadar insanlarımız gelip taze ekmeğini alıp gidiyordu şimdi çoğunluğu bayat ekmek var mı diye soruyor. Günlük 3 liraya verdiğimiz ekmek bayata kalınca fırın alıyor ısıtıp 1 buçuk liraya veriyor. Günlük 10 ekmek alan insan ne yapsın mecburen fırından ucuz fiyata bayat ekmek alıyor. Ekmek temel tüketim maddesi her insan evine ekmek alıyor ama insanlar onu dahi alırken artık hesap yapmak zorunda kalıyor. İnsanlarımız ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içerisinde.

ZONGULDAK İÇİNDEN İKİ İL ÇIKARDI KENDİSİ NEREDEYSE İLÇE KONUMUNA GELDİ!

Zonguldak’ın ekonomisini büyük oranda madenler ayakta tutuyor. Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi alınması için sendika ve kurum yetkililerinin ilgili yerlere dosya verdiğini duyuyoruz. Kuruma en az 2000 işçi alınsa hem Zonguldak ekonomisi canlanır hem de yeraltındaki zenginliğimiz ülke ekonomisine katılmış olur. Şehirde ekonomik anlamda canlanır. Yoksa Zonguldak yarın birgün Türkiye’nin en büyük köyü olur! Zonguldak milletvekillerimiz maşallah çalışıyorlar! Birazda Zonguldak için çalışsalar çok daha güzel olur. Zonguldak içinden 2 tane il çıkardı ama maalesef kendimiz neredeyse ilçe konumuna geldik. Zonguldak’tan ayrılıp il olan şehrin ilçesi bile bugün neredeyse Zonguldak’tan daha iyi durumda.

ZONGULDAK TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KÖYÜ OLURSA VEBALİ HERKESTE!

Bizim bu saatten sonra Zonguldak’tan başka gidecek yerimiz yok. O nedenle bizlerde şehrimizi ayakta tutmak için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız ama yetkililerde bu konuda biraz kafa yormalı. Yarın birgün bu şehir daha da daralıp Türkiye’nin en büyük köyü olursa bunun vebali herkeste olur! Zonguldak gelişmeye açık bir şehir. Limanı var, karayolu var, tren yolu var, Türkiye Taşkömürü Kurumu var, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri var. O nedenle Zonguldak’tan çıkan milletvekilleri, yetkililer, esnaf ve vatandaşlar olarak bu zenginliklerimize ve şehrimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Büyük Zonguldak için Ankara’da çok güçlü bir Zonguldak lobisi kurmalıyız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi