Kastamonu ilinde yaşanan sel felaketinin ardından Zonguldak Valiliği koordinesinde Türk Kızılay Zonguldak Şubesi tarafından başlatılan kampanya sonucu elde edilen 5 tır dolusu malzemeler bölgeye gönderildi.

Zonguldak Valiliği koordinesinde Türk Kızılay Zonguldak Şubesi tarafından sel felaketinden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hayırseverler tarafından temin edilen 5 tır dolusu mobilya, su, kumanya, hijyen ve temizlik malzemesi dualarla Kastamonu ilinde bulunan Türk Kızılay Afet Operasyon Merkezi’ne gönderildi.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Vali yardımcısı Yıldırım Uçar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, AK Parti İl Başkan vekili Ömer Gülay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, daire müdürleri, STK temsilcileri, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, Kızılay gönüllüleri katıldı.

ERGENÇ: “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Yardım tırlarının en kısa zamanda bölgeye ulaşacağını ifade eden Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç: “Zonguldak Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz başkanlığında Türk Kızılay Zonguldak Şubesi olarak sel felaketinden zarar gören vatandaşlarımıza destek olmak için düzenlediğimiz kampanya sonucu gönüllü bağışçılarımızdan temin ettiğimiz 1 tır mobilya malzemesi, 1 tır su, 2 tır kumanya, 1 tır hijyen ve temizlik malzemesini Kastamonu ilimizde bulunan Türk Kızılay Afet Operasyon Merkezi'ne teslim edeceğiz. Ülkemizin bir tarafında yangın diğer tarafında sel felaketiyle mücadele ediyoruz. Öncelikle bu afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu kampanyamızı sayın valimizin önderliğinde Zonguldak Belediye Başkanımız ve tüm Zonguldak halkının desteği var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TUTULMAZ: “ZONGULDAK YARDIM KONUSUNDA BÜYÜK DUYARLILIK GÖSTERDİ”

Zonguldak’ın sel felaketi yaşanan bölgeye yardım konusunda büyük duyarlılık gösterdiğini ifade eden Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Son bir aydır ülkemizin değişik bölgelerinde yangınlar ve sel dolayısıyla büyük bir travma yaşanıyor. Devletimizi ve vatandaşlarımız güçlü. Devletimiz gerekli yardımları ve hizmetleri yaparken bir taraftan da vatandaşlarımız, 'Bu sorumluluğun altına biz de girelim' diyerek yardım ediyorlar. Bu bizim güçlü bir ülke olmamızın en büyük göstergesidir. Bugün itibariyle 5 tır gönderiyoruz. Bir hafta öncede Antalya'ya 4 kamyon hayvan yemi gönderdik, yine hayvan yemi olarak Antalya ve Muğla'ya önümüzdeki süreçte hazırlıklarımız var onları da göndereceğiz. En önemlisi nakdi yardımlar bölümünden son 3 gündür ilimiz büyük fedekarlık gösteriyor. Şu an itibariyle 6 milyon dolayında bir kaynak toplanmış durumunda. Bugün sonuna kadar bunun 10-12 milyon dolayında olacağını tahmin ediyoruz. Burada özellikle Erdemir ve Eren Enerjiye teşekkür ediyorum. İkisi de büyük bir ali cenaplık gösterdiler, büyük bir yardımla bunun bir tarafında oldular, bunun dışında da yine yatırımcılarımız, hayırsever vatandaşlarımız yüksek miktardan, daha aza doğru eğilimde değişik yardımlarda bulundular hepsine teşekkür ediyoruz.

TUTULMAZ: “DOĞA İLE MÜCADELE BİR YERE KADAR OLUYOR”

Buna vesile olan emek veren Kızılay başta olmak üzere Belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, Sanayi ve Ticaret Odası başkanlarımız, sivil toplum kuruluşları hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ümidimiz, duamız bu tür şeylerin bir daha olmamasıdır. Ancak iklim değişikliğinin bir sonucu olarak bu tür sıkıntıları da dünyanın her yeri yaşıyor sadece Türkiye değil. Türkiye’de bunlardan en fazla etkilenen yerlerden birisi. Buna hep beraber hazırlıklı olmamız lazım. Doğa ile mücadele bir yere kadar oluyor, daha öteye geçtiğinde doğa bu savaşta galip geliyor. Onun için biz doğa ile mücadele etmeyelim, doğa ile dost olacak şekilde yaşayalım. Bunun başka yolu yok. Belirli bir süre makinelerimizle, değişik şeylerle dere yataklarına set çekiyoruz ama şunu görüyoruz zaman içerisinde 20-30-50 yılda belki 100 yılda bir büyük bir afet yaşanıyor ve bunun önüne geçilemiyor. İşte son yakın bölgelerimizdeki sellerde 24 saat içerisinde 450 kilograma kadar yağış düşen yerler var. Yani bunu ne dereler bunu kaldırabilir, nede bunu toprak kaldırabilir. Gerçekten ortalamaların çok üstünde nerede bir yılda yağan yağmur bir günde yağıyor. Bunun için hep beraber hazırlıklı olmamız lazım. Kaderimizi suçlamamamız lazım, önceden tedbirimizi almamız lazım.”

Konuşmaların ardından Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ve Başkan yardımcısı Mevlüt Kesin, 5 tır yardım malzemesini bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktılar. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi