Tüm ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta vaka sayısının arttığı gözlenirken, hükümetin aldığı karar sonrasında 23 Nisan Bayramı ile birlikte Cumartesi-Pazar günleri ilimizde  de sokağa çıkma kısıtlaması yaşandı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının yaşandığı Zonguldak’ta marketler başta olmak üzere, fırınlar, pastaneler, manavlar, kuru yemişçiler açık olurken, buna rağmen vatandaşlarımız kısıtlamaya fazla önem vermedikleri gözlendi.

23 Nisan Cuma günü akşam 19.00’da başlayan ve 26 Nisan 2021 Pazartesi günü sabah 05.00’de sona eren kısıtlamanın ardından hafta başında vatandaşlar maaş kuyrukları nedeniyle banka önlerini doldurmaya başladılar.

Gazipaşa’da bulunan Ziraat Bankası, Halk Bankası, ile bazı özel banka önleri hem ATM’lerde işlemlerini yapmak ve hemde bankadaki işlemlerini yapmak üzere sosyal mesafeyi korumadan uzun kuyruklar oluşturdular.

Zonguldak genelinde corona virüs pozitif vaka sayılarında toplam 443 vaka görülürken, Kdz. Ereğli İlçesi 114 pozitif, Gökçebey 32, Kilimli 36, Kozlu 43, Çaycuma 99, Devrek 26 ve merkez ilçede 104 Alaplı ilçesinde ise 25 vaka ile tabloda en az vaka görünen ilçe oldu.

Ülke genelinde vaka sayıları gün be gün artarken, Zonguldak Valiliği hem sosyal medya hesabından hem de İl Emniyet Müdürlüğü ile Zonguldak Belediyesinin araçlar ile yaptıkları anonslara rağmen maalesef uzun kuyruklar devam ediyor. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi