Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Murat Kotra, partilerinin Zonguldak’ta gerçekleştirilecek il kongresiyle ilgili sorularımızı yanıtladı.

MYK Üyesi Kotra, Zonguldak’ta, 5 Eylül de ilk olarak merkez ilçe olağan kongrelerini başlattıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

‘’Bilindiği üzere, Zonguldak’ta ilk ilçe kongremiz, 5 Eylül’de Merkez İlçe Olağan Kongresi ile başlamış, 27 Eylül’de Gökçebey İlçe Başkanlığımızın Olağan Kongresi ile sonlanmıştır.

Kongrelerimiz, Genel Merkezimizin onayladığı adaylar ile tek liste olarak gerçekleşmiştir. 18 Ekim Pazar günü Zonguldak İl Başkanlığımızın Olağan Kongresi yapılacaktır. Genel Merkezimiz, mevcut İl Başkanımız Varol Demirköse ile devam edileceğini açıklamıştır, geçtiğimiz günlerde de TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekilimiz Erkan Haberal’ın Zonguldak ziyaretinde,  Haberal’da mevcut İl Başkanımız ile yol yürüneceğini açıkladı. Bu kongremizi yapıp 14 Mart’ta gerçekleşecek Büyük Kurultayımız öncesi Zonguldak kongrelerini bitirmiş olacağız.

İl Yönetim Kurulunu,  İl Başkanımız yapacaktır. Genel Merkezimizin daha önce açıkladığı gibi tam bir konsensüs olsun, birlik, beraberlik ve Ülküdaşlık hukukunun olduğu kucaklaşma listeye yansısın istiyoruz. Daha önce görev yapmış değerli Ülküdaşlarımızın olduğu,  ilçe başkanlarımız ile istişarelerde bulunup Zonguldak’ta güzel işler yapacak, Zonguldak’ta iktidar olacak bir liste istiyoruz. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden her bir Ülküdaşımıza el uzatarak istişare ile oluşturulan bir listede kazanan teşkilatımız olacaktır.

Beni arayan arkadaşlarımız oluyor, benim de görüştüklerim var, kendilerine İl Başkanımız ile görüşün, birlik içinde olun diyorum. İl Başkanımızın da bu konuda kucaklayıcı olacağından hiç bir şüphem yoktur. Kongremizin Zonguldak’a, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.’’ (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi