Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı başkanlığında ilimizde başlatılan denetim seferberliğinde toplam 24 kontrol görevli ile gıda üretim yerleri, gıda satış yerleri ve toplu tüketim yerleri denetimleri gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde üretim yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü gibi hususların denetimleri yapılırken, Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri de yapıldı. Bu kapsamda ilimizde 372 gıda işletmesi denetlenerek, 10 adet numune alındı, 5 gıda işletmesine süre verildi, 2 gıda işletmesine de idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı denetlemeler ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tüketici sağlığını en üst düzeyde korumak için gıda zincirinin tüm aşamalarında denetimlerimiz 365 gün devam etmektedir. Bu tür seferberlikler farkındalık ve rehberlik oluşturulması açısından çok önemlidir. Bundan sonrada denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, vatandaşlarımızın gıda ile ilgili karşılaştıkları her türlü olumsuzlukları Alo 174 Gıda ihbar hattından bizlere iletebilirler ”dedi.

Editör: Haber Merkezi