Zonguldak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programı kapsamında yürüyüş düzenlenirken, ardından Madenci Anıtında tören yapıldı.

İstasyon Caddesi üzerinde toplanan gruplar, 15 Temmuz töreninin yapılacağı Madenci Anıtına kadar yürüdüler.

Düzenlenen yürüyüşe, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Vali yardımcıları Turgut Subaşı, Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, AK Parti İl Kadın Kolları başkanı Ayşe Erbay, Kilimli Kaymakamı Efe Kılıç, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Benhur Özübek, Yeniden Refah Partisi temsilcileri, Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, daire müdürleri, gaziler derneği yönetim kurulu üyeleri, vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından Madenci Anıtında gerçekleştirilen programda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Ardından Uzun Mehmet Cami hocası Nizamettin Dereli’nin Kur’an-ı Kerim okumasının ardından İl Müftüsü Aşır Durgun tarafından dua edildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, “15 Temmuz’un 5. yıldönümünü idrak ettiğimiz bugünde, şehit ve gazilerimizin, Aziz Milletimizin FETÖ’cü darbecilere karşı verdiği destansı mücadeleyi asla unutmayacağız, unutturmayacağız.’ dedi.

Alan konuşmasında, “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı teşebbüs edilen hain darbe girişiminin üzerinden tam 5 yıl geçti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Kahraman Milletimiz tarafından darbe girişimi büyük bir kararlılıkla engellendi” diyerek şunları söyledi:

“15 TEMMUZ ZAFERİMİZ BÖYLE BİR BÜYÜK FEDAKARLIĞIN ESERİDİR”

“Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, her kesimden insanıyla Türk milleti, ülkesinin sahipsiz olmadığını gösterdi. Milletimizin her bir ferdi, ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için gerektiğinde yenilmez birer kahramana dönüşebileceğini tüm dünyaya örnek bir şekilde vatanını canı pahasına koruyarak göstermiş, günlerce meydanlarda nöbet tutmuş ve milli iradeye sahip çıkmasını bilmiştir. 15 Temmuz zaferimiz işte böyle büyük bir fedakarlığın eseridir. Bu zafer, milletimizin direnişinin yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

15 Temmuz destanını selamladığımız bu anlamlı günde bir kez daha insanlık dışı bu kanlı darbe girişimini lanetliyor, bu uğurda canlarını veren başta Kahraman Şehidimiz Ömer Halis Demir olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, minnetle yâd ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine Yüce Rabbimden sabr-ı cemil diliyorum. Rabbim onları cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Gazilerimize Rabbimden, sağlık ve afiyet niyaz ediyorum. Rabbim, bu birliğimizi, bu kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim, vatanımızı her türlü saldırıdan korusun”

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz ile ilgili millete sesleniş konuşması dinletildi.

“TARİHİN EN HAİN VE EN SİNSİ DARBE GİRİŞİMİYDİ”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da konuşmasında, “15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz, milli iradeye, onun temsilcisi olan meclisimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza FETÖ terör örgütünce yapılmaya çalışılan tarihimizin en büyük, en hain, en sinsi darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır” dedi.

Tutulmaz konuşmasında, “Demokrasi tarihimizin dönüm noktası olan bu hain kalkışmanın beşinci yılında, hain darbe girişiminin, aziz milletimizin tarihe geçen destansı direniş ve milli mücadele ruhuyla engellenmesiyle büyük bir gururu yaşarken, 251 kahraman güvenlik görevlisi ve vatandaşımızın şehit olması, 2194 vatandaşımızın ise gazi olması nedeniyle büyük bir hüznü de yüreğimizde taşıyoruz” diyerek şöyle dedi:

“Tarihi boyunca hürriyeti, birlik ve beraberliği uğrunda azim, inanç ve kararlılıkla mücadele eden, ödün vermeyen, asil, cesur ve necip milletimiz, bunun en son örneğini 15 Temmuz 2016 gecesi göstermiş, o kutlu gecede, Milli İradeyi yok saymaya çalışan,aklını kiraya vermiş, dış güçlerce yönlendirilen ve kullanılan, şuursuz, alçak FETÖ hainlerine karşı Milletimizin, ülkemizin geleceğine, milli irade ve demokrasiye sahip çıkmıştır.

15 Temmuz 2016 gecesi, devletimizin büyük ve güçlü Türkiye yolundaki inançlı, kararlı ve hızlı yükselişini, bölgemizdeki gücünü ve etkinliğini hazmedemeyen, ülkemizin ekonomik, toplumsal ve siyasal düzenini yıkmak, varlığımızı, birlik ve beraberliğimizi yok etmek, bizleri karanlığa boğmak amacıyla hareket eden hainler, kalleş bir planı uygulamaya koyarak soysuzca bir darbe girişimine yeltenmişlerdir.

15 TEMMUZ GECESİ DEMOKRASİ, İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZDEN ASLA TAVİZ VERİLMEMİŞ”

Bu asil millet; düşmana çevrilmesi gerektiğine inandığı silahların kendisine yönelmesiyle birlikte, tankları insanımızın üzerine süren, kurşun yağdıran, uçaklardan bomba atan hainlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın dik ve kararlı duruşu ile“halkın gücünün üstünde bir güç tanımadığını” ifade eden konuşması ve çağrısının ardından canını ortaya koyarak bu aziz vatanı korumuştur.

15 Temmuz gecesi Demokrasi, İstiklal ve istikbalimizden asla taviz verilmemiş, milletimizin varlığına, birliğine, dirliğine ve demokrasisine yönelen tehdidi bertaraf etmek için FETÖ Terör örgütüne ve hain harekete karşı gereken cevap milletimizce verilmiştir.Geçtiğimiz süreçte FETÖ ve darbecilerle mücadelede önemli bir yol kat edilmiş, büyük bir başarı sağlanmış, mücadele halen etkin bir şekilde devam etmektedir, kararlılıkla devam etmektedir.Hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 gecesi kalkıştığı alçak, hain darbe girişimini ve ihaneti buna karşılık olarak aziz milletimizce canı pahasına ortaya konulan onurlu direnişi milletimiz hiçbir zaman unutmayacak, anlatacak ve hatırlatacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; devleti ve milleti uğrunda bizlerin huzuru ve refahı için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Bu aziz vatan için her zaman olduğu gibi bundan sonra da demokrasi, birlik ve beraberlik nöbetimiz sonsuza dek bitmeyecek, dimdik ayakta duracak; vatan milletin, irade milletin olacaktır”

Yapılan konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan 15 Temmuz Şehitleri Sancak koşusuna katılanlar ellerindeki Sancağı Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a teslim etti. Vali Tutulmaz da, Sancağı öperek teslim aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girenlere, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan ve Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Öte yandan, program kapsamında, Türk Kızılay’ı Zonguldak şube başkanlığı tarafından anma etkinliğine katılanlara içecek ve pilav dağıtılırken, kan alma aracı da vatandaşlardan kan aldı. Ayrıca, Türk Kızılay’ı ile İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa yaptığı etkinlikte, randevu almadan vatandaşlara aşı yapılırken, Orman Bölge Müdürlüğü de fidan dağıtımında bulundu.

0

Editör: Haber Merkezi