Zonguldak Amfibi ve Sürüngenleri fotoğraf sergisi ve kitap tanıtımı Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleştirildi.

KTÜ Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ufuk Bülbül, KTÜ öğretim Üyesi Halime Koç Gür ve Engin Zaman tarafından hazırlanan Zonguldak Amfibi ve Sürüngenleri fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini İl Kültür Müdürü Kemal Akçay kesti.

Serginin içeriği hakkında bilgi veren Karadeniz Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ufuk Bülbül, “Zonguldak Amfibi ve Sürüngenleri sergisi ve hazırladığımız kitap tanıtımını şahsım ve Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim Üyesi Halime Koç Gür, Engin Zaman ile birlikte hazırladık. Sergimizde Zonguldak’ta yaptığımız 9 yıllık arazi çalışması neticesinde oluşan bilgi ve birikimimizi sunmaya çalıştık. Çalışmalarımızda 29 tane tür tespiti ve bu tespitlerin neticesinde fotoğraflarını çektiğimiz bu hayvanların sergisi. İleride yapacağımız çalışmalarla bu tür sayılarının artabileceğine inanıyorum. Bu çalışmaların bilimsel açıdan sürekli yapılması önemlidir. Sergimizde amfibilerden 9 türün fotoğrafı var sürüngenlerde ise 20 türün fotoğrafı bulunmakta. Bu çalışmalarımızı Zonguldak il genelinde yaptık ve sergimizde 9 senelik gözlemlerimizi sizlere aktarmak istedik” dedi.

Engin Zaman ise, Zonguldak’ta yaşayan Amfibi ve Sürüngenlerle ilgili çalışma yaparak Zonguldak halkına bu canlıları tanıtmak istediklerini ifade etti.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ki “Zonguldak Amfibi ve Sürüngenleri fotoğraf sergisi ve kitap tanıtımı” sergisi 6 Nisan 2020 tarihleri arasında açık olacak. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi