Zonguldak Belediye Başkanlığı olarak kent merkezinde bulunan ağaçları hastalık ve zararlılara karşı özel bir yöntem ile aynı zamanda uzun ömürlü bir koruma metoduyla bu alanda yeni bir başlangıca imza atıyor.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan uygulama kent merkezinde Valilik yanında bulunan ağaçlarda gerçekleştiriliyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Zonguldak’ta bir ilk olarak uygulanmaya başlanan bu çalışma ile ilgili açıklamasında, “Özel geliştirilmiş ağaç gövde enjeksiyon sistemi uygulaması ile ağaçlarımızı hastalıklardan korumanın yanında öz sularını tüketen zararlıları da kontrol altında tutarak sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.

Alan açıklamasında, “Zonguldak’ta bir ilk olarak başladığımız bu çalışmaya devam edeceğiz. Bu şekilde sıkıntı olabilecek riskli gördüğümüz kurumaya yönelik ağaçlarımıza bu ilaç ile gerekli müdahaleyi yapacağız. Yapacağımız bu çalışma ile ağaçlarımızın kurumasını da önleyeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi