Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyetine nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Kutoğlu ve yönetimine başarı dileyerek, “Zonguldak şuan için kent olma yolunda ilerlemeler gösteriyor bu anlamda Kent Konseyinin yapıcı katkı vereceğini düşünüyorum. Kent Konseyinin hazırlayacağı projeler ve önereceği gündem maddeleri mecliste görüşülebiliyor. Bu anlamda Kent Konseyinin şehrimiz için itici bir güç olacağını düşünüyorum” dedi.

KUTOĞLU, GAZETECİLERİN ÇALIŞMA GURUPLARIMIZA DESTEK VERMSİNİ İSTİYORUZ

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu ise şunları ifade etti, “Ziyaretlerimizi gerçekleştirip çalışmalarımıza hızlıca başlamak istiyoruz. Bu anlamda en önemli paydaşlardan bir tanesi de gazetecilerimiz. Gazetecilerimizi temsilen de en büyük temsilcisi de Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti. Gazetecilerimizin çalışma guruplarımızda destek vermesini istiyoruz. Asıl amacımız şehrimizde birlik ve beraberliği sağlamak, insanları bir araya getirebilmek. Unutulmuş birliktelikleri tesis edebilmek, Kent Konseyini tekrar kentin sözcüsü çatı örgütü olarak ayağa kaldırmaktır. Biz bu süreçte Kent Konseyini Zonguldak’a hediye etmek istiyoruz. Şehirde kent konseyi kültürü oluşsun, insanlar bir arada çalışmayı öğrensin istiyoruz ve mahalle kültürünü yeniden canlandırmak istiyoruz. Bunun tüzüğünü yazdık 19 mahalle muhtarımıza gönderdik. Bazı yerlerde çalışmalar başladı.

KUTOĞLU, ZONGULDAK’TA İMAR SORUNU VAR

Hızlı çalışmak adına Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile hafta sonu 2 saate yakın çalışma toplantısı yaptık. Başkanımızla beraber güzel paylaşımlarımız oldu. Kentin trafiği üzerine konuştuk ve çözüm önerileri bulmak adına uzlaştık. Zonguldak’ta bilindiği gibi imar sorunu var. Vatandaşlarımız her ne kadar kadastrodan imar barışı kapsamında tapularını alsalar da bunlar imarsız. İmarsız olmalarının iki sakıncası var. Birincisi imar alınmadıysa bina yapamazsınız. İkincisi belediyemize zararı var. Çünkü imarlı bina yoksa onlardan vergi alamazsınız. Zonguldak’ta binaların çoğu imarız olduğu için belediyemizde büyük bir gelir kaybı oluyor. Biz başkanımıza kentin imar revizyonunu biz yapalım dedik ancak iki ay önce ihaleye çıkılmış bir firma bu görevi üstlenmiş.

KUTOĞLU, ŞEHRİN HER YERİNDE OTOPARK SORUNU VAR

Trafikle ilgili başkanımızın otopark alanlarının yaratılması hem de bazı noktalarda kavşak düzenlemeleri konularında bizden istekleri oldu önümüzdeki toplantılarda arkadaşlarımızla bunları görüşeceğiz. Şehrin her yeri bina şimdi otopark sıkıntısı yaşıyoruz. Türkiye’de ilk metropoliten alan planlaması yapan şehirlerden birisi 70’li yıllarda Zonguldak ama biz o metropoliten alan planını delik deşik ettik. O yıllarda hazırlanan metropoliten planına bakıldığında Gazipaşa Caddesindeki orta binaların olmadığını görürsünüz. Emral Çarşısının olduğu bölümün tamamen yol olduğunu görürsünüz. Ama biz o planı yırttık attık. 50 sene boyunca her tarafı bina doldurduk.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi