Zonguldak Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan karar doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları ile hizmet veren kuruluşlara ait binalara girişlerde HES kodu sorgulaması zorunluluğu getirildi.
65 yaş ve üzeri vatandaşların AVM, market, semt pazarı, pazar yeri gibi toplu alışveriş mekanlarını 16.30-18.30 saatleri arasında zorunlu kalmadıkça kullanmamaları önerilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşların 07.30-09.30 ile 16.30-18.30 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını zorunlu kalmadıkça kullanmamaları önerilecek.
Çalışan personel sayısı 50 ve üzeri olan fabrika ve işletmelere girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacak. Toplu halde bulunulan alanlarda vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe konusunda kolluk kuvvetlerince anonslarla uyarılacak.
Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bu sürece dahil olarak süreç hakkında gerekli işbirliğini sağlayacağı belirtildi. Uygulamada herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan şahıslara idare para cezası uygulanmasına, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK 195. maddesi kapsamında adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği açıklandı.

Editör: Haber Merkezi