Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 50 bin işyerini kapsayan "İlk Evim İlk İşyerim" adlı TOKİ sosyal konut projesinde ilk temel atma töreni gerçekleştirildi.

17 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen temel atma töreninde 5 bin 615 sosyal konutta ilk temeller atıldı. Temel atılan ilk 17 ilin içinde olan Zonguldak'ta da toplamda 595 konut için düğmeye basılırken, temel atma töreni Zonguldak'ta Çaydeğirmeni beldesinde gerçekleştirildi.

Ankara'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konuşmaları ile başlayan temel atma töreni, sonrasınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 İle canlı tek tek canlı bağlantı yaparak temel atıldı.

Çaydeğirmeni beldesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katıldığı programda butonlara bastı. İlk temel atma töreninin ardından çalışmalar başlamış oldu.

Editör: Haber Merkezi