Yapılan ziyarette, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel hazır bulundu.

Ziyarette, ilk etapta 27 milyon civarında bir projenin protokolünün imzalandığı öğrenildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımız Zonguldak’ı ziyaret etmişti. Ziyarette yapılan çalışmalar sonucunda ilçelere ve beldelere yapılacak olan projeler ile ilgili gerekli dosyaları hazırladık. Spor Toto Genel Müdürü Bünyamin Bozyiğit’e teslim ettik. İlk etapta 27 milyon civarında bir projenin protokolünü imzaladık. İlçe ve beldelerimizde halı sahalar, kapalı spor salonları, gençlik merkezleri gibi projeler hayata geçecek. İlimize, ilçelerimize ve beldelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İlçe ve Beldelere yapılacak spor tesisleri şöyledir:

Elvan Pazarcık'a; 1 adet Nizami Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, Prefabrik Soyunma Odası ile Aydınlatmasının yapılması, Beycuma'ya;1 adet Tip Spor Salonu yapılması.Ereğli İlçemize; 1 adet Tip Spor Salonu yapılması.Ereğli-Gülüç'e, Kano-Kürek Tesisi İçin Soyunma Odası yapılması, Devrek İlçemize;Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapılması . Çaycuma-Perşembe'ye; 1 adet Nizami Futbol Sahası yapılması, 2'li Tip Betonarme Soyunma Odası ve 250 Seyirci Kapasiteli Çelik Portatif Tribün Yapımı, Kilimli İlçemize; Ahmet Şerifoğlu Futbol Sahası Tribünlerinin üzerinin kapatılması, Anadolu Lisesi bahçesine 1 Adet Basketbol-Voleybol ile 1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası yapılması; Kozlu İlçemize;1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası ile Soyunma Odası yapılması, Mevcut nizami sahaya 1000 seyirci kapasiteli Çelik Portatif Tribün yapılması, Dağköy Güreş sahasında ki 2 adet Betonarme Tribün ve Soyunma Odasının bakım onarımının yapılması için kararlar imzalandı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi