Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yıldönümü nedeniyle tüm ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta Valilik önünde tören düzenlendi.

Düzenlenen anma törenine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gönen Süslü, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, oda ve dernek başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan tarafından çelenklerin sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiği zaman sirenlerin, limanda bulunan gemilerin ve araçların  kornalarını çalmaları ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

2 dakikalık saygı duruşunda seyreden araçların şoförleri araçlarını durdurarak, saygı duruşunda bulunulurken, tören alanında ve çevresinde görevli polisler, sağlık ekipleri belediye temizlik ekipleri, işyerleri ve bankalarda çalışanlar ile vatandaşlar saygı duruşunda bulunurken, ardından İstiklal Marşımız hep bir ağızdan söylenerek, Albayrağımız göndere çekildikten sonra yarıya indirildi.

Zonguldak Valiliği önünde gerçekleştirilen anma töreninin ardından Gazipaşa’da Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde İl Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü anma ve Atatürk Haftası kapsamında Atatürk Fotoğrafları Sergisi açıldı.(Şaban YILMAZ)

 

Editör: Haber Merkezi