Mil-Sen Konfederasyonuna bağlı olarak yeni kurulan Mil-Eğitim Sen’in Zonguldak İl Başkanlığına Recep Alkuş getirildi.

Yeni kurulan sendikaları ile ilgili bilgi veren Alkuş, Mil-Eğitim Sen’in yeniden hakkı ve adaleti haykırmak için yola çıkan, “sendika için memur değil, memur için sendika” anlayışıyla hak ve hukuk mücadelesi vereceklerini, manevi, ilkeli ve liyakatli sendikacılık anlayışıyla kurulduğunu ifade etti.

Zonguldak Mil Eğitim Sen Başkanı Recep Alkuş: “ Günümüzde sendika çalışması yapan arkadaşlarımızın yanlış uygulamaları dolayısıyla sendikacılığa güvenin de oldukça azaldığı bir dönemde Mil-Eğitim Sen mazlum gönüllere umut olmak için çalışmalarına başladı. Kavga etmek için değil, her durum ve şartta haktan yana olmak için yola çıkan sendikamız, kısa bir süre zarfında büyük kitleler tarafından tercih edilmeye başladı. İşte bu da gerektiği gibi sendikacılık yapılmasına duyulan özlemi de net bir şekilde ortaya koyuyor.” dedi.

Zonguldak Mil-Eğitim Sen Başkanı Recep Alkuş, “Sendika için memur değil, memur için sendika” anlayışıyla hareket edeceklerini belirterek, “Bu çalışmanın başarılı olabilmesi için bizler, maddi-manevi bütün gayretimizi ortaya koyarken, bunun getirdiği samimiyet Mil-Eğitim Sen’i büyük bir aile olma yolunda emin adımlarla büyütüyor. Sendika için memur değil, memur için sendika anlayışıyla üyelerinin haklarını koruyacak ve elde edilen gelirle yine üyelerine hizmet sunacak bir sendika yapısını Türkiye sendikacılık hareketine hediye etmek istiyoruz. Mil-Eğitim Sen sadece kendi üyesinin hakkını savunmak yerine kamu çalışanlarından hangisi bir haksızlığa maruz kalırsa onun yanında olma erdemliliğini gösterenlerin sendikası olacak. Sendikadaki görevlerin bir emanet olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdürecek, bu işi daha iyi, daha güzel yapacak arkadaşlara emaneti teslim etmek için yarışacağız.” ifadelerini kullandı. Zonguldak Mil-Eğitim Sen Başkanı Recep Alkuş, “Mil-Eğitim Sen sadece ve sadece bir sendika adı değil, hakka adanmış bir davanın adıdır. Bu gaye ile çıktığımız bu yolda, işinin hakkını vermeyenleri rahatsız etmekten memnuniyet duyuyor ve yapacağımız güzel çalışmalarla rahatsız etmeye devam edeceğimizi taahhüt ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken, arkadaşlarımızı tehdit, şantaj ve iftira ile korkutacaklarını sananlar, aslında kurdukları ‘korku imparatorluğunun’ çöküşünün farkında olmayan zavallılardır. Her zaman hak, hâkim olacaktır. Mesele bu çalışmalarda bizim haktan ve mazlumdan yana mı yoksa zalimden yana mı tavır sergileyecek olmamızdır. Mil-Eğitim Sen ailesi olarak bizler, kendimiz ve yakınlarımız aleyhine dahi olsa adaletten şaşmayacak, hakkın ve haklının yanında olma düsturumuzu sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. Sendika olarak izleyecekleri yol ile ilgili de bilgi veren Zonguldak Mil-Eğitim Sen Başkanı Recep Alkuş, “Söylem sendikacılığı yerine, eylem sendikacılığını benimseyen sendikamız, iktidarda kim olursa olsun doğru iş yaptığında takdir edecek, yanlış iş yapıldığında tenkit ve önerilerde bulunmaktan çekinmeyecektir. Sendikanın gelirleri göstermelik işlerde değil, sendikamız üyelerinin ve ailelerinin hizmeti ve eğitimi için oluşturulacak projelerde kullanılacak ve bu sayede ülkemizin geleceği için hem maddi hem de manevi donanıma sahip nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanacaktır. Mil-Eğitim Sen ülkemizin geleceğini ilgilendiren her konuda fikrini beyan edecek, çözüm önerileri sunacak, yanlış giden durumlar karşısında eylem yapmaktan kaçınmayacaktır. Mil-Eğitim Sen olarak bizler her daim milli bir duruştan ödün vermeyen, haktan, adaletten ve hakikatten şaşmayan bir anlayışla çıktığımız bu yolda davamıza ortak olacak, destek verecek yol arkadaşları arıyoruz. Yanlış gidiş için sözü olan, artık çare var ve ‘artık bu böyle gitmez’ diyen kamu çalışanı arkadaşlarımızı, Mil-Eğitim Sen üyesi olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.(Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi