KESK Dönem Sözcüsü İsmail Sefertas, yaptığı açıklamada, “Gelişimi de geliştirilmemesi de madene bağlı olan Zonguldak’ın madenle olan bağı sistemli bir şekilde kopartılmak istenmektedir” dedi.

Sefertas, KESK binasında beraberinde sendika başkanları ile birlikte TMMOB odası hakkında yaptığı açıklamada, “Maden işçisinin çalışma ve iş güvencelerine bir takım dolaylı özelleştirme uygulamalarıyla saldırıda bulunan iktidar bununla yetinmek istememektedir. Gerek üretimde verimliliği artırmayla, gerekse üretimin güvenli bir şekilde yürütülmesiyle doğrudan ilişkili olan maden mühendislerinin birliğine de darbe vurmak istemektedir” diyerek şunları söyledi:

“Bugün bu saldırı Zonguldak Maden Mühendisleri Odası tarafından 57 yıldır kullanılmakta olan 114 yıllık binanın yıkılmak istenmesiyle kamuoyu önünde gözler önüne serilmiştir. Üstelik bu mekân endüstriyel anlamlılığının dışında, konser, sergi, söyleşi, dinleti gibi birçok kültür sanat faaliyetine de ev sahipliği yapmaktadır.

Tam da bu noktada yeni bir kamusal alan üretme aldatmacası taşıyan projenin, böylesi bir mekânı yıkmaktaki asıl hevesinin, iktidarın kültürel yapısına aykırı gördüğü bir mekânı, kendi meşru addettiği kültür ve siyasetine hizmet eden bir kamusal alana dönüştürmek olduğu açığa çıkmaktadır.

Biz KESK Şubeler Platformu olarak iktidar tarafından geçekleştirilen bu güç gösterisini kınıyor ve bu kıyımı kabul etmiyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi