Zonguldak İli Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar başkanlığında yapılan ve Zonguldak İli Federasyonu kurulma çalışmaları son aşamaya gelirken, tüzük çalışmaları da tamamlanmak üzere.

Dernek Başkanı Necati Başar konu ile ilgili olarak Ankara Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkanı Tuncay Gencer, İstanbul Zonguldaklılar Derneği Genel Başkan yardımcısı emekli öğretmen Metin Kara, Trabzonlular Derneği, Gümüşhaneliler Derneği, Sinoplular Derneği, Devrek Gökçebeyliler Derneği, ÇAY-DER, Zonguldak İli Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyeleri ile ilk olarak dernek binasında ardından da sahilde bir restoranda bir araya geldiler.

Zonguldak İli Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Ankara’da bulunan Federasyon başkanımız Zonguldak’a geldi arkadaşlarımız ile tanışmak için. Zonguldak İli Federasyonunun tüzüğünü tamamladık. Oluşum içindeyiz. Federasyona katılacakların listesini hazırladık. Toplantımıza, ayrıca İstanbul Zonguldaklılar Derneği genel başkan yardımcısı da katıldı. Biz arkadaşlarımızı topladık birbirimiz ile tanışalım ve görüş önerilerimizi alalım dedik. Zonguldak’a ne yapabiliriz nasıl hizmet edebiliriz. Zonguldak’ta dernekler ile  hizmet etmek için bir araya geleceğiz. Bugün burada Zonguldak’ın yararına ne yapılabilir hedefleyip planlayarak çalışmalar yapıp projelendirerek siyasilere ve yukarıya aktarma hedefimiz. Bu insanlarımız ile kaynaşmak bir araya gelerek güç unsuru oluştururken burada yaşayan herkesin Zonguldak’lı olduğunu göstermek için bu birlikteliği sağlamak için bir aradayız. İnşallah bunun semeresini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Katılan arkadaşların Zonguldak için düşüncesi vardır, önümüzdeki günlerde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Tüm katılanlara teşekkür ederim” dedi.

Ankara Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkanı Tuncay Gencer de yaptığı konuşmada, “Zonguldak’ın milli gelirden yatırımlardan daha fazla pay alması için birlikte olmalıyız” diyerek şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız sivil toplum kuruluşları önemli görevler yapıyor dedi. Cumhurbaşkanı Parlamenterler sisteminden sonra vekillerimiz şu anda yasama yürütme gibi durumlar ile ilgileniyor. Köprü vazifesini daha çok STK’lar ele alıyor bunu da biz 7 ili birleştirerek güçlü bir platform oluşturduk. İnanın ilgili kurumlarda karşılığımız çok büyük ve önemli oluyor, hep beraber Zonguldak’ta 21 dernek bir araya gelerek federasyon çalışması içerisinde kendilerini buradan tebrik ediyorum. Kolay değil bu insanları bir araya getirmek.

Tekrar tebrik ediyor başarılar diliyorum. Yine Ankara’da kurulmuş olan birliğimizin bir gecesi olacak. 7 ilin katılımı ile Cumhurbaşkanımızı da davet edeceğiz. Birleşme inşallah olacak. Daha güçlü bir şekilde Ankara’da  sesimizi duyuracağız. Böyle bir etkinliği düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi