Zonguldak Valiliği himayesinde Zonguldak Belediyesi ve Sivil Toplum Örgütleri işbirliğinde İdlib’e yardım kermesi düzenlendi.

Gazipaşa Caddesinde bulunan boş bir işyerinde düzenlenen kermese, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Memur -Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve sendika bileşenleri, İl Milli Eğitim Müdür vekili Harun Akgül ve şube müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALAN: “KERMESİMİZ ALTI GÜN SÜRECEK”

İdlib’e yardım amacıyla düzenlenen kermesin açılış konuşmasını yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “İdlib’e destek olmak için bugün bir araya geldik. 6 gün sürecek olan bu etkinliğimizde İdlib’de ki kardeşlerimizin mağduriyetlerine merhem olmak için elimizden gelen desteği bütün Zonguldak olarak vereceğimize inancımız tam. Orada soğuk ve açlıkla büyük mücadele var. Ne yazık ki içimiz parçalanarak bunu sosyal medya ve basın aracığıyla takip ediyoruz. Orada ne yazık ki gıda, kıyafet, battaniye, halı, kilim gibi birçok şeye ihtiyaç var. İnşallah herkesin desteğiyle Zonguldaklı hemşerilerimizin duyarlılığıyla kermesimizi Cumartesi akşamı bitireceğiz Pazar günüde yardım tırımız İdlib’e yola çıkacak” dedi.

UÇAR: “TEMENNİ EDİYORUZKİ BU TİP ORGANİZASYONLARI SIK SIK YAPMAYIZ”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “Suriye’deki gelişmelere bağlı olarak El-Bab’ta, Afrin’de, Rasulayn’da, Telabyat’ta şimdi de İdlib’de mağdur olan insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla zaman zaman bu tip etkinlikler yapıyoruz. Temenni ediyoruz ki bu tip organizasyonları sık sık yapmayız. Ama o insanlar aç dururken bizim tok durmamız geleneklerimize ve inancımıza aykırıdır. Bu nedenle duyarlı olan tüm sivil toplum örgütlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BEKTAŞ: “BİZ ÜLKE VE MİLLET OLARAK RAHATIZ”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise şunları söyledi: “Bugün Kamu, Belediye, TTK, STK’lar hep birlikte buradayız. Birlik ve beraberlik içerisinde İçişleri Bakanlığımızın motive ettiği, belediye başkanlığımızın organizasyonunu üstlendiği İdlib’e yardım faaliyeti adı altında düzenlenen bir etkinlikte bir araya geldik. Her türlü yardımın kabul edildiği ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bir organizasyon oluşturuldu. Kışın ortasında biz ülke ve millet olarak çok şükür rahatız. Boyunuzu aşan bir sorunla yüzleşmiş değiliz ama komşularımız öyle değiller. Gerçekten çok büyük sıkıntı var. Ülkemizin dört bir tarafında ciddi anlamda buhranlar, çatışmalar, krizler var ve bunların sonuçları çocukların, kadınların, yaşlıların, hastaların, insanların mağduriyetler oluşuyor. Bir süredir İdlib üzerinde problem yoğunlaşmış durumda. Sosyal medyadan ve basından olayın yansımalarını görüyoruz ve içimiz kan ağlıyor. Bütün Türkiye’de bir organizasyonlar bütünlüğü içerisinde STK, Kamu, Özel el ele vererek oradaki yarayı sarmaya dönük çalışmalar yürütülüyor. Bu çerçevede belediyemizin öncülüğüne teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından kermesin açılışı yapılarak İdlib için maddi ve manevi yardım ile bağışlar toplanmaya başladı. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi