Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında sansürün kaldırılışının 112’inci yıldönümünü kutladı.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini (ZGC) ziyaret ederek 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında sansürün kaldırılışının 112’inci yıldönümünü kutlayan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı, ZGC Başkanı Derya Akbıyık, yönetimi ve üyeleri cemiyet binası önünde karşıladı.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık: “24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında sansürün kaldırılışının 112’inci yıldönümünde bizleri ziyaret ettiğiniz ve yalnız bırakmadığınız için şahsım, yönetimim ve üyelerim adına teşekkür ediyorum. Yerel basın çok zor günlerden geçti. Pandemi döneminden de en çok etkilenen meslek guruplarından biride gazeteciler oldu. Ama sorumlu ve doğru habercilik adına meslektaşlarımız gece gündüz demeden sahada çalışmalarına devam etti. Pandemi sürecinde normalleşme adımları atılırken yerel basın için önemli olan reklam, abone ve resmi ilan gelirlerini artar diye umut ediyoruz. Yerel basın olarak daha güçlü Zonguldak daha güçlü Türkiye için çalışıyoruz” dedi.

24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında sansürün kaldırılışının 112’inci yıldönümünü kutlayarak sözlerine başlayan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

BASIN DEMOKRATİK TOPLUMLARIN OLMAZSA OLMAZLARINDAN

“Basın açık ve demokratik toplumların olmazsa olmazlarından. Bu hem toplumun bilgilendirilmesini hem de kamunun ve diğer alanlardaki insanların farklı bir gözle denetlenebilir olduğunu hissederek çalışmalarına vesile olması dolayısıyla insanları genelde doğruya, güzele, iyiye doğru yönlendirecektir. İnsanları olumsuzluklardan, yanlışlıklardan, toplumun kabul etmeyeceği değerlerden, kamu adına baktığımızda da kanundan, mevzuattan uzaklaşmamasını sağlayacaktır. Bu yönüyle basının fonksiyonunu görüyoruz ve basın bu yönüyle önemli bir rol oynuyor. Bu önemli bir güç ama bu önemli gücü kullanmak ta önemli sorumlulukları beraberinde getiriyor. Ama bu güç sonsuz veya istenilen şekilde kullanılabilen bir güç değildir. Onun sorumluluğu da önce kendi vicdanınızda, daha sonrada mevzuat gereği yanlış yapılan varsa o şekilde bir sorumluluk karşılığı oluyor. Ben Zonguldak adına sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü yapacağınız katkılarla Zonguldak’ımızı daha iyiye, güzele, daha gelişmiş bir toplum haline getirmeye inşallah hep beraber vesile oluruz.

ZONGULDAK’A ZARAR VERECEK TAVIR İÇERİSİNDE OLMAMALIYIZ

Sizlerin bizlere zaman zaman yol göstericiliğiniz olacaktır. Bizim göremediklerimize ışık tutacaksınız ki biz o yöne doğru bakacağız. Zaman zaman bizlerin yanlışları varsa bizleri yazılarınızla uyaracaksınız. Bizde yapılan işte demek ki bir yanlışlık var diyerek doğruyu Zonguldak adına hepimiz bulacağız. Zonguldak hepimiz için üst bir değer bu değeri hepimizin koruması lazım. Zonguldak’ın ekonomisine, sosyal hayatına, şehre gelecek öğrencilere, yatırımcılara yani her alana yaptığımız iyilikler veya yaptığımız kötülükler her ne ise bunlar muhakkak karşılığını bulacaktır. Üniversite öğrencilerin tercih dönemindeyiz. Kişi internete girip Zonguldak yazdığında burada olumsuzlukları fazla görürse öğrenciler burayı tercih etmez. Zonguldak’a yatırım yapmak isteyen bir işadamı internete girip araştırdığında şehirle ilgili olumsuzlukları çok görürse şehre gelip yatırım yapmaz. Ayrıca şehre gelecek olan turist içinde aynı şeyler geçerli olur. Biz Zonguldak’a zarar verecek tavır içerisinde olmamalıyız. Hepimizin bunu vicdani bir sorumluluk olarak algılamamız ve Zonguldak ilini, Zonguldak’ta yaşayan insanları, Zonguldaklıları daha çok mutlu edecek neler varsa onlara yönelik hareket etmemiz gerekir.

ZONGULDAK’I İYİ ANLATMAMIZ LAZIM

Basın yanlışı görecek görmesi de gerekir ama bunu sunum tarzı da çok önemli. Hep olumsuzluklardan bahsedersek, bardağın dolu tarafını görmezden gelerek hareket edersek bilin ki ilimize zarar veriyoruzdur. Çünkü dışarıdan şehre gelen insan Zonguldak’ı basında çıkan haberlerden tanır. Eğer Zonguldak’ı seviyorsak, Zonguldak ilerlesin diyorsak, Zonguldak’a daha çok öğrenci gelsin diyorsak, Zonguldak’a daha çok yatırımcı gelsin diyorsak haberler Zonguldak’a zarar verecek şekilde olmasın. Önceliğimiz Zonguldak’sa biraz daha şehre zarar vermeyecek şekilde haber yapılabilir. Çünkü uzun vadede zarar gören il oluyor. Bunu yapamadan refahı artırmamız mümkün değildir. Refahı artırmanın tek yolu buraya dışarıdan kaynak girmesiyle söz konusu olur. Buda turizm vesilesiyle daha çok kişinin gelmesiyle, öğrenci sayısının artması ve yatırımcının gelmesiyle olur. Eğer biz bu üçünü elde edemeden burayı kalkınacak diye beklersek çok bekleriz. O nedenle buraya daha çok kaynak gelecek yöntemleri sağlamamız lazım. O nedenle Zonguldak’ı iyi anlatmamız lazım. Bunu derken burası yanlışken iyi anlatılsın demiyoruz yanlış varsa anlatılsın ama hep olumsuzluklar üzerinden gidilmesin.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi