Kurban Bayramı’nda, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde (ZGC) bir araya gelen çok sayıda gazeteci, yaklaşmakta olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 113. yıl dönümünü de kutladılar.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık’ın ev sahipliğinde, Kurban Bayramı’nın ikinci günü cemiyet binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programına, kent merkezinin yanı sıra ilçelerden de çok sayıda medya kuruluşlarının imtiyaz sahipleri, yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

Başkan Akbıyık, Kurban Bayramı ile yaklaşmakta olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 113. yıldönümünü de bir arada kutlamanın bahtiyarlığını yaşamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

ZGC olarak geleneksel bayramlaşma törenini yerine getirdiklerine dikkati çeken Akbıyık, ‘’İl geneli ilçe başkanlarımız, yönetim, denetim, onur kurulu ve meslektaşlarımız ile birlikteyiz, beraberiz. Aynı zamanda bugün basın bayramı ve sansürün kaldırılışının 113. yıl dönümünü kutluyoruz’’ dedi.

‘’YEREL BASIN ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR’’

Başlan Akbıyık, şöyle devam etti:

‘’Pandemi en çok basın sektörünü etkiledi. İnşallah bundan sonra yasaksız günler olsun istiyoruz. Herkes aşı olsun. Artık ileriye daha umutlu ve ümitli bakalım. Basın bayramını kutlarken, yerel basın olarak çok daha güçlü olmalıyız. Gelirlerimiz artmalı, kaynaklarımız çoğalmalı, kamu tasarrufları adı altında basın sektörüne yapılan kısıtlamaların da sona ermesini talep etmekteyiz.

Yerel basının güçlü olması adına ilan, reklam ve abone çalışmalarının sadece özel sektör odaklı değil, kamu kurum kuruluşlarını da kapsayan şekilde genişlemesini, tüm yerel yönetimlerin de yerel basına maddi ve manevi katkılarını devamlılıkla sürdürmesini talep ediyoruz.’’

BASIN KARTLARI DAĞITILDI

Kurban ve Basın bayramı etkinliği, gazetecilerin bir arada sohbet etmeleriyle gün boyu sürdü. Bazı gazetecilere de Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı’nca gelen basın kartları teslim edildi. Daha sonra gazeteciler, toplu olarak bir arada yemek yediler. Program, fotoğraf çekimleriyle devam ederek, akşam saatlerinde sona erdi.

Akbıyık’ın ikramlarda bulunduğu bayramlaşmada, gazeteciler gündeme ilişkin sohbet ettiler. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi