Türkiye Kamu Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, pandemi sürecinin ardından geldiği Zonguldak’ta sendikal faaliyetlerde bulunarak ziyaretler gerçekleştirdi.

Tümer, Zonguldak’ta Türk Enerji Sen Zonguldak şube başkanı Selami Yoğurtçu ile birlikte Türk Eğitim  Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören ve sendika temsilcileri el görüşerek hem sohbet ettim, hemde sendikal çalışmalar ile fikir alış verişinde bulunarak açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’DE OLUŞAN GÜNDEM ÇALIŞMA HAYATINI RAHATSIZ ETMEKTEDİR”

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer sendika binasında yaptığı açıklamada şunları ifade etti;  “Zonguldak emeğin, alın terinin başkenti, bizimde gözde şehirlerimizden bir tanesi. Bu nedenle Zonguldak’a gelerek arkadaşlarımızla bir arada olmak bizleri mutlu etti.  Zonguldak çalışma hayatının çok önemli şehirlerinden bir tanesi. Zonguldak’a yaptığımız ziyaretimizde kendi teşkilatlarımızın yanı sıra iki aylık pandemi sürecinde ortaya çıkan eksikliklerimizi giderme noktasında teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz. Türkiye’nin gündemi şuanda ciddi manada emek ve alın teri üzerine yoğunlaşmış vaziyette. Özellikle 4857 sayılı yasaya tabi kadrolu işçi arkadaşlarımızın ve diğer işçi arkadaşlarımızın kıdem tazminatı meselesinde Türkiye’de oluşan gündem çalışma hayatını rahatsız etmektedir. Biz de, Türkiye Kamu-Sen olarak işçinin emeğinin, alın terinin saygı görmesini, kıdem tazminatı meselesinde de artık hükümetin dokunmamasını arzu ediyoruz. Sonuçta Türkiye’de yerleşik kural vardır; İnsanlar çalışırken hayatı idame ettirir emeklilikte aldığı parayla da geleceğini kurar. İnsanların gelecekleri üzerinde bir takım oynamalar yapmak insanları hem huzursuz hem de mutsuz eder. Huzursuzluk ve mutsuzluğun olduğu yerde de başarı beklemek doğru olmaz. Çalışma hayatında verimin düşürmesi, huzurun, barışın taşmaması için kıdem tazminatına dokunulmasın diyoruz. Kıdem Tazminatları nasıl ki işçi sendikalarımızın kırmızıçizgisi ise bizde Türkiye Kamu-Sen olarak bu çizgide aynı paralelde düşünüyoruz. İnşallah bu süreç devam etmez. İnşallah bu süreç barış içerisinde çözüme ulaşır.”

YÜZDE 4 ZAM KAMU ÇALIŞANLARININ DERDİNE DEVA OLMAYACAK”

Tümer “Kamuda çalışan memur arkadaşlarımızın Temmuz ayı itibariyle alacakları zamlar için 2019 yılının Ağustos ayının 28’inde Türkiye Kamu-Sen olarak bizim şerh düştüğümüz, kabul etmediğimiz Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarından dolayı yüzde 4’lük bir artış söz konusu. Bakıldığında yüzde 4’lük artış kamu çalışanlarının derdine deva olmayacağı gibide ifade etmiyor. Sokağa baktığınızda sokak yangın yeri, enflasyon almış başını gitmiş, kamu çalışanlarının maaşları ziyadesiyle erimiş ama yüzde 4’lük zam bu iş bilmez sendika Memur-Sen’in öngörüsüzlüğü, beceriksizliği, basiretsizliği neticesinde bugünlerde bizim karşımıza çıktı. O zaman benim Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla hakem kurulu görevimin olduğu bir toplantıda konu imza altına alınma aşamasına geldiğinde Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulunun aldığı karar gereği kararı şerhli olarak imzaladım. Ancak Memur-Sen bu kararlara şerh düşmemiştir. Resmi Gazetede yayımlanmasından sonra bir telaş ve panik havasında bunu imzaladık. Şerh düşecektik paniği sergilediler ama işin aslında onların imzalarında şerh yoktu. Yani Memur-Sen 4+4’ün altına babalar gibi imza attı. Şimdi kamu çalışanlarının karşısına çıkacak yüzleri olmadığından sonrasında ‘biz şerh düştük’ dediler ama şerhlerinin olmadığını Türkiye gördü. Bu nedenle Temmuz ayında alacağımız yüzde 4 zam kamu çalışanlarının derdine deva olmayacak.” dedi.

Türkiye’de ciddi bir pandemi süreci yaşanıyor. Elbette ‘Biz önce sağlık’ diyoruz ama hayatta bir taraftan devam ediyor. Bu süreçte başta sağlık çalışanlarımızı ve zorunlu kamu görevi yapan bütün kamu çalışanlarımıza, özel sektör çalışanlarına biz Türkiye Kamu-Sen ve Zonguldak’taki bütün şubelerimiz adına teşekkür ediyoruz, diyen Başkan Tümer, “ Ancak hükümetten şunu istirham ediyoruz; Kuru kuruya bir teşekkür olmasın. Devlet Memurluğunun 657 sayılı kanununda ödül verme yönetmeliği vardır. Bununla ilgili bu zorunlu kamu görevi yapan arkadaşımıza mutlaka ayrım olmaksızın ödül verilmesini istirham ediyoruz. Önümüzdeki süreç çok ciddi manada kamu görevlilerini ilgilendiren bir dönemi de içerisinde bekliyor. Zonguldak gibi emeğini alın terinin yoğun olduğu bir şehirde bu konuları yüksek perdeden dile getirmek istedik. Bundan dolayı Zonguldak’ta görev yapan, destek veren, yöneticilerimize ve üye olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi