Eğitimde, bilimde, kültürel ve sosyal faaliyetlerde nitelikli ve nicelikli büyümesini sürdürerek evrensel standartlara ulaşmayı hedefleyen Bülent Ecevit Üniversitesi teknolojinin ve modern çağın tüm gereksinimlerinin bulunduğu, dünya standartlarında kaliteli alt yapı koşullarına sahip eğitim alanlarını öğrencilerle buluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Yapım çalışmalarında son aşamaya gelinen,  dış görünüşü ve çevre düzenlemesiyle modern bir görünüm oluşturan yeni kütüphane binası ve İlahiyat Fakültesinin yeni akademik yılda öğrencilerimize kapılarını açması planlanıyor.

“ZONGULDAK’TA KİTAP VE TEKNOLOJİNİN YENİ ADRESİ”

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kütüphanelerinden biri olacak olan yeni kütüphane binası mevcut diğer kütüphanelerimiz gibi 7/24 hizmet verecek. 5 bin m2 alana sahip ve 3 kattan oluşan yeni kütüphane binası, 170 bin kitap koleksiyonuna ev sahipliği yapacak ve 638 kişilik oturma kapasitesiyle öğrencilerimize olduğu kadar Zonguldak halkına da hizmet vererek, şehir-üniversite bütünleşmesine de katkı sağlayacak.  Sahip olduğu güçlü internet, bilgisayar ve zengin kitap arşiviyle Zonguldak’ta kitap ve teknolojinin yeni adresi olacak yeni kütüphane binasında, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz rahat ve konforlu bir ortamda nitelikli bilimsel araştırmalar yapabilecek. Yeni kütüphane binası çorba, bookeye, kitap yıkama makinesi, selfCheck gibi birçok hizmetin yanında, sinema odası, konferans ve dinlenme alanlarıyla donatılacak hizmetlerle öğrencilerimizi ve araştırmacıları ağırlayacak.

“İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİME HAZIR”

Bülent Ecevit Üniversitesi eğitim alt yapısını güçlendirmek adına çalışmalarına 2017 yılında başlanan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi,  öğrencilerimizi 2020-2021 Akademik yılında yeni ve modern binasında karşılamaya hazırlanıyor. Her yıl artan öğrenci sayısı ve büyüyerek gelişmesini devam ettiren üniversitemizin eğitim-öğretim alanındaki ihtiyaçlarına gelecekte de karşılık verecek İlahiyat Fakültesinde akademik personel ve öğrencilerimiz için modern, nitelikli, teknik donanımı yüksek ve dünya standartlarında bir ortam sağlanmış olacak. Öğrencilerini çok yönlü yetiştirme gayreti içinde olan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesinin Temel İslami Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları ile İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi olmak üzere dört bölümü bulunuyor.

“ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BÜYÜK BİR AİLE”

Farabi Kampüsü yeni kütüphane binasının, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak şehri için büyük bir kazanım olduğunu söyleyen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, öğrenci odaklı bir üniversite olmanın altını çizdi.

Son zamanlarda yapılan yatırımlar ile tüm kampüslerde öğrencilerimizin kaliteli ve rahatça vakit geçirebilecekleri akademik ve sosyal donatı alanlarının sayısının artırıldığını ifade eden Rektör Çufalı, “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 35 bini aşan öğrencisiyle, akademik ve idari personeliyle büyük bir aile.  Yeni açılan programlarla daha büyüyoruz. Yeşil ve çevreci, doğa ile içiçe kampüs ortamı, manzarası, alt yapısı, donanımı, öğrenci odaklı nitelikli eğitim misyonu, üniversitemizi hem Batı Karadeniz Bölgesi hem de ülkemiz de öne çıkarmaktadır” diye konuştu.

“YENİ KÜTÜPHANE BİNASI ÖĞRENCİLER VE ZONGULDAK HALKINA KALİTELİ VE NİTELİKLİ HİZMET ANLAYIŞI İLE TASARLANDI”

Yeni kütüphane binasının, kesintisiz internet hizmeti, ferah ve konforlu çalışma salonları ve 7/24 hizmetiyle bölgenin ve ülkemizin en iyi teknolojik alt yapısına sahip kütüphanelerinden biri olacağını belirten Rektör Çufalı, “ Kütüphanemiz, hem öğrencilere hem de şehrimiz insanına hizmet verecek. Bu kapsamda yeni kütüphane binası öğrencilerimiz ve Zonguldak halkına kaliteli ve nitelikli hizmet anlayışı ile tasarlandı.  Dünyadaki en önemli ve en güçlü dayanağı olan ilmin ışığında,  Üniversitemiz ve şehrimiz için yatırımlarımız devam edecek. Bu vesileyle, bu iki önemli yatırımın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne, şehrimize ve gençlere hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi