Yaklaşık 1 ay önce kuruluş aşamasına başlayan ve 30 Nisan’da ilk genel kurullarını yapacak olan Zonguldak Bölgesi Romanlar Derneği mübarek Ramazan ayında basın ile iftar programında bir araya geldiler.

Kilise Restoranda düzenlenen iftar yemeğine, Zonguldak Bölgesi Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir açıklama yapan Zonguldak Bölgesi Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir; “Zonguldak bölgesi Romanlar derneği bir ay önce kuruluş aşamasına başladı ve derneğimiz resmî olarak kuruldu” diyerek şunları söyledi:

“15 Nisan 2022’de genel kurul yapma kararı aldık. 30 Nisan’da ilk genel kurulumuzu yapacağız. Kuruluş 2019-2020 yılları arasında roman stratejisi eylem planından Zonguldak’taki vatandaşlarımızın da faydalanması için sayın valimiz ve Aile Sosyal Politikalar müdürümüz Veli Köktürk, Belediye başkanımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Eğitim kültür sanat bizim üç ilkemiz eğitim verebilmek kültürlerini genişletmek yapacağımız projelerde roman vatandaşlarımıza çok güzel faydalar sağlayacağımız için önder kişilerle bu derneği kurduk. Biz il ve ilçelerde her kesimden önder kişiyi aldık. Allah’ın izniyle bu derneği yöneteceğiz. Bizim faaliyetlerimizi gösterebilmemiz için proje ekipmanı hazırladık. Çeşitli müdürlüklerden gözlemciler gelerek Zonguldak’ın merkezinde ve ilçelerinde hane hane gezerek eğitim barınma ve istihdamlarını nasıl yaptıklarını yerinde görerek çeşitli bakanlıklara ve çeşitli kurumlara projeler yazacağız ve elimizden geldiği kadar roman vatandaşlara destek olmaya çalışacağız.

Roman vatandaşları ne istediklerini ve ne yapacaklarını bilmedikleri için bazı imkanlardan yararlanamadık. Bu sayede roman vatandaşımızın sıkıntısı kalmayacak. Filyos projesi bizim işin çok önemli. Ereğli’de gemi dershanesi olduğu için orda çalışan vatandaşlarımıza kurslar açacağız ve iş verenlere biz kendimiz getirdiğimiz de mutlaka bundan faydalanacaklardır. Romanlar küs kalamaz romanların küslüğü şu mendil ıslanıp kuruyana kadardır”

Başkan Yardımcısı Gültekin Çiçek'te eski derneğin kongreyi yapmadığından dolayı kapandığını ve kapanan dernek başkanının ise kendi derneklerinde yönetici olarak devam ettiğini ifade etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi