Zonguldak’ın dünyaya açılan kapısı olan Bülent Ecevit Üniversitesinin 28. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Bülent Ecevit Üniversitesinin 28. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında BEÜ Tahir Karauğuz Konferans Salonunda yapılan sunumda üniversitenin dünü ve bugünü anlatıldı. BEÜ’nin 14 Fakülte, 4 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuvarı, 9 MYO ile 35 bin bandında öğrencisi ve 2 bin 192 idari bin 300 akademik personelle ile hizmetlerine devam ettiği belirtildi. Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık 70 bin öğrenci BEÜ’den mezun oldu.

Programa; BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, öğretim görevlileri, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Emen, Kozlu Gazeteciler Derneği Başkanı Tansel Kardeş ve il genelinde görev yapan basın mensupları katıldı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, gazetecilere yaptığı açıklamada üniversitenin şehir ve öğrenciler açısından önemine değinerek şunları ifade etti:

“Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde biz bütün öğrencilerimizi üniversitemize bekliyoruz. Üniversite olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık. Kampüsü, çevresi, yeşili, teknolojik imkanları, laboratuvarları, atölyeleri, hastanemizin her türlü birimleri, akademik personellerimiz ve tüm imkanlarımızla öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye hazırız. Uzaktan Eğitim konusu ne kadar devam eder bilemiyoruz ancak uzaktan eğitime en çabuk adapte olan üniversitelerden bir tanesiyiz. Önümüzdeki yıl için altyapıyı güçlendirmeye çalışıyoruz. Biz her bakımdan üniversitemizde öğrencilerimizi ağırlamak konusunda hazırız. Zonguldak güzel bir şehir ve yeşili, doğası, kömür karası olan tek ilimiz. Her açıdan fırsatları bulabileceğimiz bir şehir. Bu nedenle biz öğrencilerimiz için her türlü imkanlarımızı kullanıyoruz. Şehrin, halkın, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurumlarının ve medyasının da her türlü imkanı kullanacağına inanıyoruz ve desteklerini bekliyoruz. Eğitime tam geçip geçemeyeceğimiz bizimle ilgili bir konu değil. Bilindiği gibi bütün dünya COVİD-19 süreciyle ilgileniyor. İngiltere, Amerika gibi ülkeler 2020-2021 eğitim öğretim yılını kampüste öğrenci sayısını azaltarak ve teorik derslerinde hepsini uzaktan eğitim yoluyla uygulamalı dersleri ise yüz yüze yaparak devam edeceklerini ilan ettiler. Ancak ülkemizin COVİD-19 sürecinde ki durumumuz Avrupa ülkelerinden çok farklı gidiyor. Etkilenme oranımız Avrupa ülkelerine göre çok düşük. Umarız çok daha güzel oluruz ve yüz yüze eğitime geçeriz. Ama biz üniversite olarak yüz yüze eğitime de uzaktan eğitime de hazırız. Öğrencilerimizi de üniversitemize bekliyoruz. Zonguldak alışınca vazgeçilemeyen güzel bir şehir. Hep beraber Zonguldak olarak daha ileri hedeflere ilerliyoruz.”

Program kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi dünü ve bugününü anlatan sunumda eğitim, öğretim, uluslararasılaşma, AR-GE, sağlık ve toplumsal fayda konularındaki çalışmalar konularında bilgi verildi. Ardından yeni yapılan kütüphane ve ilahiyat fakültesi binaları gezildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi