Turanlı yaptığı açıklamada, “Buradaki görevimiz bitti. Benim için memleketin her tarafı bir. Şırnak’ta olsa, Hakkari’de olsa İzmir’de olsa Antalya’da olsa bedenim ve vücudum nereye lazım da devlet nereye layık görürse oraya giderim” dedi.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“BENİM DEDEMİN EKMEK YEDİĞİ TOPRAKTIR BURASI”

"Başlangıçta bu görevi o insanlar ne amaçla vermişse o günkü misyonla gereğini yapmak için buradaydım ve gereğini yaptım. 10 sene de olsa durum bu. Benim dedemin ekmek yediğim toprak burası, bizim doğduğumuz evin parasının kazanıldığı yerdir burası. Hiçbir yüksünme, hiçbir eziklik, hiçbir gerilme darılma olmaz. Ben Metin Turanlı'yım. Beni bilen bilir hürmet ve saygıyla karşılarım. 30 sene de sonra olsa da yüz akı ile buraya gelebilecek bir Rizeli'yim.

“HOŞLUKLA BURAYA GELEBİLECEK HATIRALARIM VAR”

Hoşlukla buraya gelebilecek hatıralarım var. 30 sene sonra bugünkü 5 yaşında olan bebeler beni hatırlayacaklar ve benim ellerimden öpecekler. Bunu sağlayabildiğim için mutluyum. Devletin erişemediği erişemeyeceği, göremediği nerelere ulaştığımı neler yaptığımı bilenler biliyor. Ayşe teyzeleri belki siz ciddiye almadınız ama onların çocukları yetimleri, öksüzleri, yetimleri sessiz çoğunluğunu bu şehirde evlat edindim, anne edindim kardeş edindim çocuğum gibi zamanımı ayıramayacağım insanlara zamanımı ayırdım, hoş bir şekilde çalıştım.

“BEN KLASİK BİR EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİLDİM”

Belki bu sizin tarzınız değildi ve ben zaten klasik bir emniyet müdürü değildim. Beni anlayamadığınız için ben de üzgünüm. Bunu da net söylüyorum. Beni anlayan da anlamayana da hakkım helal olsun, kimseye küskünlüğüme yok. Asla olamaz.

Beni buraya hangi imzalar taşımışsa o imzalar şimdi de beni Isparta'ya taşıyor. Nereyi takdir ederlerse ölümüne kadar sonuna kadar o noktalarda nefesimin son raddesine kadar bana verilen görevlerde çalışmaya devam edeceğim. Benim soyadım Turanlı. Benim gönlümde Türkiye var” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi