Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kentin 19 mahallesi, 600’e yakın cadde ve sokağında karla mücadele ettiklerini söyledi.

Mesai arkadaşlarıyla sürekli sahada vatandaşların sorun yaşamaması için çalıştıklarını belirten Alan, “Öncelikle ana hedefimiz ana arterlerimizi ve hastane yollarımızın her daim açık olmasıdır. Bunun dışında tabi 600’e yakın caddemiz sokağımız var hepsini açmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Şuana kadar bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

YARADAN RAHMETİNİ ESİRGEMEDİ

“Yaradan rahmetini esirgemedi ve bereket yağıyor 2-3 günden beri karla mücadele ediyoruz. 150’ye aşkın personelimizle 24 iş makinemiz ile iş insanlarımız ve müteahhitlerimizin de bizlere tahsis ettiği operatörler ile beraber verdiği iş makineleri ve araçlarla Zonguldak’ımızda karla mücadele ediyoruz. Tabi öncelikle ana hedefimiz ana arterlerimizi ve hastane yollarımızın her daim açık olmasıdır. Bunun dışında tabi 600’e yakın caddemiz sokağımız var hepsini açmak için mücadele ediyoruz. Ama bunu hemen bir günde yapma şansımız yok o yüzden de vatandaşlarımız sağ olsunlar bizi anlayışla karşılıyorlar. Bizlerde her daim mesai arkadaşlarımızın şantiyede olsun sahada olsun sürekli yanlarındayız. Gerçekten bu soğukta gece gündüz demeden çalışıyorlar gayret gösteriyorlar hepsini yürekten tebrik ediyorum.

ANA ARTERLERİMİZ SÜREKLİ AÇIK OLDU

Ana arterlerimizi ve hastane yollarımızı Allaha şükür hiç kapalı hale getirmedik sürekli açık oldu. Tahminler 2-3 gün daha bu kar yağışının devam edeceğini söylüyor. Biz de tedbirlerini zaten almıştık elimizden gelen gayreti fazlasıyla gösteriyoruz inşallah bir sıkıntı yaşamayız. Tabi kar yağışı çok önemli ve bereket. Barajımız için, su sıkıntısı yaşamamak için, toprağın suya doyması için ve verimli mahsul olması için çok önemli o yüzden de şanslıyız. Kar yağışına tabi ki en çok çocuklarımız sevindi. Okullarımızın tatil olması bir avantaj oldu. Sabahtan beri meclis üyesi arkadaşlarımızla sahadayız he zaman sahada olmaya devam edeceğiz. Gelen sıkıntıları da 112 çağrı merkezi ile beraber sayın valimizin koordinasyonunda hemde beyaz masamız ile beraber elimizden geldiğince gayretle bertaraf etmeye çalışıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Şu dakikaya kadar bir sıkıntı yaşamadık inşallah bundan sonra da yaşamayız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi