İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılar, Zonguldak Belediye Meclisi Mayıs birinci birleşimi öncesi meclis üyeleri tarafından kınandı.

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Mayıs dönemi birinci birleşimi öncesi İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Partili Meclis üyesi Bekir Selçuk, CHP ve İYİ Parti adına Vahdettin Velioğlu tarafından yapılan açıklamalarla kınandı.

ALAN: RABBİM ONLARI KAHRI PERİŞAN EYLESİN

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, meclis toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, “İnsanlarımıza saldıran İsrail’e ne desek boş, insanın içinden haykırmak geliyor. Lanetliyoruz, Allah’a dua ediyoruz. Rabbin onları inşallah kahrı perişan eylesin. Bu hassasiyeti gösteren tüm meclis üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum.  Bu birliktelik, tek ses, tek yürek olmamız inşallah dualarımızla da desteğimizi esirgemeyelim.” dedi.

VELİOĞLU: İSRAİL’İN MENFUR SALDIRILARINI KINIYORUZ

CHP ve İYİ Parti Meclis üyeleri adına konuşan Vahdettin Velioğlu da yaptığı konuşmada, “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in arife günü başlattığı çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırılarını kınıyoruz.”

AK Parti’li Belediye Meclis üyesi Bekir Selçuk’da İsrail'in Gazze'ye sınır tanımadan düzenlediği saldırılar sonucu birçok sivil halkın çoluk çocuk demeden katledildiğini belirterek Filistin’e yapılan saldırıları kınadı.

MECLİS’TE 17 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Meclisi’nin Mayıs dönemi birinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 17 madde görüşüldü.

Gündemin 2 ve 3. Maddeleri İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonu raporu okunup oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. Maddesi; Zabıta Müdürlüğü’nün Belediye emir ve yasakları uygulama yönetmeliği Türlü İşler Komisyonu’na havale edilirken, gündemin 5 ile 12. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  Gündemin 13. 14.15.16 ve 17. Maddeleri de İmar Komisyonu’na havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Mayıs dönemi Meclis toplantısının ikincisinin 21 Mayıs 2021 tarihinde toplanması kararı oy birliği ile kabul edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi