Zonguldak Barosunun pandemi nedeniyle yayınlanan genelge doğrultusunda ertelenen 65. Olağan Genel Kurulu Öğretmenevi toplantı salonunda başladı.

Zonguldak Barosu Olağan Genel Kuruluna Baro Başkanı Özel Eroğlu, Zonguldak Barosu başkan adayları avukat Türker Kapkaç, avukat Ertan Taşdelen ile çok sayıda avukat katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan genel kurulun divan başkanlığı avukat Ahmet Orhan tarafından yapıldı.

Genel Kurulda aday olmayan Zonguldak Barosu Başkanı Özel Eroğlu, üç ana başlık altında yaptığı konuşmasında pandeminin kendileri açısından yarattığı sıkıntılar, Avukatlık kanununda yapılmak istenen değişikliğe karşı verdikleri mücadele süreci ve rutin yaptıkları faaliyetler hakkında konuşma yaptı. Eroğlu, “Görev yaptığımız süre içerisinde yönetimimizi ile birlikte görevlerimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Her zaman avukatların yanlarında olmaya çalıştık. Pandemi döneminde avukatlık göreceli olarak bazı mesleklerden fazla zarar gördü bazı mesleklerden de daha az zarar gördü. Genç meslektaşlarımız ise bundan en fazla zarar görenler oldu. Emeklilerimizin hali ortada, emekli maaşları insan onuruna yakışmayacak seviyede. Bu uzun sürede maddi anlamda bayağı sıkıntılar yaşandı. Umut ediyorum ki bundan sonrası daha iyiye doğru gider. Bütün vedalar zordur. Zonguldak Barosu Başkanlığı ile yönetimine yeni seçilecek olan arkadaşımıza başarılar diliyorum” dedi.

Zonguldak Barosu 65. Olağan Genel Kurulunun birinci oturumu, Raporların okunması, Raporlar üzerinde genel görüşme, Baro Yönetim Kurulu ve raporların aklanması, Yeni dönemde Levhaya yazılacak Avukat ve Avukat ortaklarından alınacak giriş ve yıllık kesenek miktarlarının tespiti, Gelecek dönemlere ait bütçe taslaklarının  okunması ve onaylanmasının ardından Zonguldak Barosu Başkan adaylarının konuşmasıyla sona erdi.

Zonguldak Barosu 65. Olağan Genel Kurulunun ikinci oturumu 4 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve avukatlar yeni başkanlarını seçecekler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi