Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin 30. Yıl anısına Tarih Bölümü Öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve BEÜ yayınevi tarafından basılan “Zonguldak-Antik Çağdan Cumhuriyete Bir Kentin Tarihi” başlıklı kitabın tanıtım etkinliği yapıldı.

15 Temmuz Şehitler Kampüsü Cafe Akademisinde gerçekleştirilen kitap tanıtım törenine, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Bakkal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Necdet Çırak, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Jandarma Yarbay Orhan Kaş, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Tarih bölümü öğretim üyeleri, senato üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kitabın editörlerinden Prof. Dr. Ahmet Efiloğlu, lansman açılışında yaptığı konuşmada kitabı tanıttı. Kitabın beş bölüm ve 25 makaleden oluştuğunu ve eserin orijinal kaynaklara dayandığını ifade eden Efiloğlu, Zonguldak’ı çeşitli yönleriyle anlatan bir eser hazırlamayı 2020 yılında konuştuklarını ve şimdi bu eseri somut şekilde sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

Kitabın basımında desteklerini esirgemeyen BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e ve Rektör Yardımcısı Şenol Hakan Kutoğlu’na teşekkür eden Efiloğlu, kitabın şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

Açılışta konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversitemiz tarafından yayımlanan kitabın, Zonguldak açısından sadece bir tarih kitabı olmadığını, şehrin siyasal, sosyolojik ve ekonomik boyutlarını da derinlemesine anlatan bir inceleme çalışması olduğunu söyledi.

Kitabın editörlerine teşekkür eden Rektör Özölçer, kitaba çalışmalarıyla katkı sunan yazarlara da çalışmalarında başarılar diledi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise, bu tarz tarih çalışmalarının kültürel aktarım konusunda önemli kayıtlar olduğunu ifade ederek, Üniversitenin bu tarz çalışmalara destek olmasının il açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Önceki yıllarda da Üniversite akademisyenlerinin tarihsel, sosyolojik ve arkeolojik alanlarda yapmış oldukları çalışmalarla kentimize büyük katkılar sunduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, süreçte emeği geçen herkese il adına teşekkür etti.

Tarih bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Efiloğlu, Dr. Öğretim üyesi Gürbüz Arslan, Doç. Dr. Yücel Namal ve Araştırma Görevlisi Dr. Çağlar Tan’ın editörlüğünü üstlendiği ve 3 yıllık araştırmaya dayanan kitap, okura Zonguldak’ı sosyo ekonomik, siyasi, idari ve kültürel açılardan inceleyen bütüncül ve kapsamlı bilgiler sunuyor.

Editör: Haber Merkezi