Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cuntay'ın davetlisi olarak Zonguldak'a gelen 16 kişilik Meksikalı turist grubu, Gökgöl Mağarası, TTK Eğitim Ocağı ve Maden Müzesini gezdi.

Zonguldak’ta turizmin canlanması, yerli ve yabancı turistlerin şehrimize gelmesi için önemli adımlar atılmaya başlandı. Bu kapsamda Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cuntay'ın davetlisi olarak Zonguldak'a gelen 16 kişilik Meksikalı turist grubuna Gökgöl Mağarası, TTK Eğitim Ocağı ve Maden Müzesi gezdirildi.

Gezinin ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının misafiri olarak Dedeman Otel'de de öğle yemeğinde ağırlanan Meksikalı turist grubuna Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Çufalı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay ve Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cuntay eşlik etti.

Etkinliğin amacı ve Zonguldak Turizm Platformu hakkında bilgi veren Başkan Muhammet Cuntay, 65 turizmciden oluştuklarını belirterek, “Platformumuzun genel anlamda edindiği misyon Zonguldak turizm vizyon havuzuna katkı sağlamak, tecrübe ve bilgilerini aktarmak. Zonguldak’ta yapılacak turizm etkinlikleri ve projelerine destek olmak. Biz Zonguldak’ta yaşayan ya da Zonguldak haricinde yaşayan turizmcileri bünyemizde barındırıyoruz ve proje üretiyoruz. Zonguldak’a faydalı olan işleri masanın üstüne getiriyoruz. Zonguldak’ın kültür turizm rotalarına, eko turizm rotalarına girebileceği kanaatindeyiz. Bu sebepten dolayı Anadolu Turu yapan tur operatörlerine gidip “Zonguldak’ı Anadolu Turları rotasına alın” diye telkinde bulunup ricacı oluyoruz. Bu kapsamda Honest Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Deveci Beye önce Zonguldak’ı gezdirdik sonrasında kendisinden aldığımız söz ile Meksikalı turist gurubunu kendisi Zonguldak’a getirdi. Gökgöl Mağarası, TTK Eğitim Ocağı ve Maden Müzesini gezdik. İnşallah Zonguldak konaklamalı olarak turların içinde yerini alır” dedi.

Zonguldak’ın Türkiye’nin en huzurlu illerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, misafirlere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün ilimiz turizmi açısından önemli günlerden biri. Bu tür etkinlikler o ilin turizmini, tanıtılmasını önemli oranda etkileyen etkinliklerdir. Dünya kovitten dolayı çok farklı bir yıl yaşadı. Bundan da olumsuz yönde en fazla etkilenen turizm sektörü oldu. İnsanlar son bir yıllık süreçte kendilerini hapiste gibi hissettiler ve bunun biran önce bitmesini dört gözle bekliyorlar. Kovid bittikten sonra dünyada turizm patlaması olacak. Bu turizm patlamasından ülkemiz ve ilimizin ne şekilde faydalanabilir konusunda hep beraber kafa yormamız lazım. Bu bizim kendi içimizde değerlendireceğimiz hususlar ama ben özellikle misafirlerimize şunu ifade etmek isterim; Zonguldak madenle anılan, taşkömürüyle Zonguldak olan bir yerleşim yeri. Dolayısıyla maden ve buna bağlı olarak daha sonra gelişen endüstri burada turizm açısından önemli bir deneyim olacaktır. Çünkü burada ülkemizin birçok illerinde olmayan endüstri mirasını bir arada görme imkanımız var. Bu nedenle biz sizleri ülkemizde özelliklede Zonguldak ilimizde ağırlamak isteriz. Her gelişinde şehrimizi biraz daha gelişmiş olarak göreceksiniz. Sizleri şehrimizden mutlu olarak göndermekten bizlerde mutluluk duyarız. Zonguldak’a gelmemenin eksiklik olduğunu hissettireceğiz.”

Konuşmalar ve yemeğin ardından Zonguldak Valiliğince Meksikalı turist gurubuna Devrek Bastonu takdim edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi