Neredeyse genç nüfusun kalmadığı Zonguldak köylerinde İl Tarım Müdürlüğü köylerde bazı projelere önem veriyor.

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği başkanı Savaş Çiloğlu, beraberinde Zonguldak Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Yaman ile birlikte Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı’yı ziyaret edip bölgenin tarımı ile ilgili bilgiler aldılar.

Çiloğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bizlerde kendileri ile düşüncelerimizi ve çözüm önerilerimizi paylaştık. Özellikle köylerimizde rantabl olması açısından meyvecilikte bölgemizin yapısına uygun tek ürün üzerinde çalışma yapılması önerimizi tekrarladık. Sayın Çataklı da bu öneriyi desteklediğini ve bu konuda müdürlüğün çalışması olduğunu ifade etti” diyerek şunları söyledi:

“Bu yıl bölgemizde CENNET HURMASI üzerinde çalışma yapılıyor, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı’nın verdiği bilgilere göre en az üç dönüm arazisi olan çiftçilerimize yüzde 75 hibe destekli Cennet Hurması fidanı verecekler ve başvuruları almaya başladılar. Bizler de dernek olarak bu projeyi halkımıza duyurmada, bilgilendirmede ve yönlendirmede elimizden geleni yapacağız. İlimizde cennet hurmasının yaygınlaşması bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır.

Şöyle ki; yaptığım araştırmalarda bu meyvenin kurutularak çerez olarak tüketilebilmesi büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca bu meyve antioksidan özelliğinden dolayı bir çok hastalığa da iyi gelmekte, bir çok vitaminlere de ev sahipliği yapmaktadır. Bu proje ile bölgemizde boş olan tarım arazileri de değerlendirilecektir.Ekmeğini kendi topraklarında arayanlar için bir fırsat olan bu projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere de teşekkür ederiz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi