53.TUBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri (2204-A)’ nde SağlıkBot Projesi ile Türkiye 3. sü olan Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ZMETAL) Öğrencileri Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) tarafından Ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB ETÜ Üniversitesi arasında imzalanan ‘’Mesleki Eğitim ve İşbirliği Protokolü’’ kapsamında proje okulu olarak belirlenen ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) ile ilişkilendirilen, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ZMETAL) Öğrencileri geliştirdikleri ‘’SağlıkBot Projesi’’ ile 53.TUBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri (2204-A)’ nde Türkiye 3. sü oldu.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Metin Demir, beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkan ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya ile birlikte Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Okul Müdürü Muhammet Yıldız ve Danışman Öğretmen Neriman Kılıç DEMİRCİ tarafından karşılanan heyet öğrenciler Lütfü Aydın Uçar, Muhammed Baki Kurt ve Kutsel Özsaraç ile sohbet ederek yarışma hakkında bilgiler aldı. Projenin devamlılığı konusunda sağlık kurum ve kuruluşları ile diğer kurumlarla yapılabilecek işbirlikleri değerlendirildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, ‘’ Ülke olarak bir çok alanda çok başarılı işler yapıyoruz ancak teknoloji alanında alacağımız çok mesafe var. Bu bağlamda öğrencilerimizin gayretleri çok kıymetli. Kendileri hastaların ilaç alımlarını otomatize takip eden bir sistem geliştirdiler. Cihazın hem yazılımı hem de donanımı kendilerine ait. Bu cihazın hastanelerde kullanılabilmesi için de çalışma yapıyorlar. Ben hem öğrencilerimizi hem de danışman öğretmenimiz Neriman Kılıç Demirci’yi tebrik ediyorum. Oda olarak okulumuza ve öğrencilerimize her türlü desteği veriyoruz. Destek vermeye de devam edeceğiz. Yeter ki onlar teknoloji üretmeye ve geliştirmeye devam etsinler, ülkemizi daha müreffeh yapmak için çalışsınlar’’ dedi.

Demir, öğrencileri tebrik ederek ZTSO tarafından hazırlanan hediyeleri kendilerine verdi.(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi