ZGC Başkanı Akbıyık, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü’nün daveti üzerine beraberinde İHA Zonguldak Temsilcisi Onur Altındağ, bazı günlük gazetelerin temsilcilerinin yanı sıra İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik sorumlularıyla birlikte Jandarma Genel Komutanlığı’na ait helikopteri kullanan pilotun eşliğinde Gümrük Müdürlüğü sahasından saat 14.00 gibi havalandı.

Helikopter, saat 15.35 gibi kalkış yaptığı alana iniş gerçekleştirdi.

Başkan Akbıyık, yaklaşık 1,5 saat süren helikopter gezisinde yer yer yağış olmasına rağmen havadan Zonguldak’ın kent merkezi, Devrek, Ereğli ve Çaycuma ilçeleri ile Filyos beldesindeki kara yolunda görev yapan trafik ekipleriyle koordineli olarak görevlilerin telsizle haberleşme yaptıklarını söyledi.

Cemiyetlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ili Zonguldak’ta 1949 yılında kurulduğunu hatırlatan Akbıyık, ZGC’yi bugüne kadar temsilen eden başkanlarından 72 yıl aradan sonra ilk kez kendisinin helikopterle kenti havadan gözlemleme imkanına sahip olduğuna dikkati çekti.

Başkan Akbıyık, kendilerine sunmuş olduğu imkanın yanı sıra göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü’ye sonsuz teşekkür ettiğini söyledi.

Bu arada helikopterde yer alan basın mensuplarının Zonguldak’taki yerleşim yerlerini, yüksek doruklarını, akarsularını, ovalarını, tarım arazilerini, yeşillik alanlarını, yolları, mahalle ve köyleri, metrelerce yükseklikten helikopterle kuş bakışı görüntüledikleri bildirildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi