Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Kurulunda Karadeniz'den sorumlu yönetim kurulu üyesi seçildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 66. Başkanlar Konseyi ile Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Kurulu Türkiye’nin 51 ilinden gelen gazeteciler cemiyet başkan ve yöneticilerinin katılımıyla Düzce Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Düzce’de gerçekleştirildi.

Basın Vakfı Genel kurulunu değerlendiren Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Kurulunda Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak yeniden yönetimde yer aldığını belirterek Karadeniz Bölgesinden sorumlu olduğunu söyledi.

Genel kurulda Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel'in Denetim Kurulu, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı'nın Yönetim Kurulu yedek üyeliğine, Çaycuma Gazeteciler Derneği Başkanı Davut Uyar'ın ise Denetim Kurulu yedek üyeliğine seçildiğini belirten Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık şunları söyledi;

"66. Başkanlar Konseyi toplantısı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı olağan genel kurulunu gerçekleştirdik. Düzce’de 2 gün süren bu toplantılarımızda Düzce ilimizi de görmüş ve gezmiş olduk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nda Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak icra konumdayız Asil yönetimindeyiz. Türkiye Gazeteler Federasyonu Genel Başkanımız Yılmaz Karaca aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı'nın da Genel Başkanıdır. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak bizde federasyonumuz ve vakfımızın yönetiminde yer alıyoruz. Bununla birlikte genel kurulumuz ve toplantımızda gazetecilik sorunları görüşüldü, yeni internet yasası ile ilgili yeni sosyal medya yasası değerlendirildi. Sonuç bildirgesi yayımlandı. Konsey de ve genel kurulda meslektaşlarımızla da bir araya geldik. Basın Vakfı Genel Kurulumuzu 2 yıl önce bildiğiniz gibi Zonguldak’ta ev sahibi olarak bizler yapmıştık.

Yönetimde Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlerimiz devam ediyor. Karadeniz Bölgesi'nden sorumlu oldum ve Karadeniz Bölgesindeki bütün çalışmaları ben koordine edeceğim. Pandemiden sonra yoğun toplantılar düzenliyoruz ve katılıyoruz. Önümüzdeki günlerde de çeşitli toplantılarımız olacak. Tabii ki gündem yoğun gazetecilik ve gazetelerin önemli sorunları var. Bunların giderilmesine de yoğun bir şekilde uğraşıyoruz. Genel Kurulda Zonguldak’tan arkadaşlarımız yönetime girdi. İnşallah önemli görevler yapacağız. Basın Hakkı konusunda önemli projelerimiz var.”

Editör: Haber Merkezi