Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmalarında 19 Ekim 2019 tarihine İl elemeleri tamamlanan, 16 Kasım 2019’da Trabzon'daki bölge finallerine giden 13 okul takımından 21 Aralık 2019 da Ankara yapılacak olan Türkiye finallerine gitmeye hak kazanan Alaplı Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu, Çaycuma İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu, Çaycuma Barbaros Kutlutaş Ortaokulu, Kdz Ereğli TED Koleji Lisesi, Profesör Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri beraberinde öğretmenleri ile birlikte Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı valilik toplantı salonunda ziyaret ettiler.

Zonguldak Valiliği toplantı salonunda düzenlenen programa, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür vekili Murat Kapıcı İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Erdal Yılmaz, Akıl ve Zeka Oyunları İl Koordinatörü Cansu Ansen Gürkan,  yarışmada dereceye giren okulların müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederken final öncesi başarı dileklerini iletirken, finallere gidecek öğrencilere Mangala, Koridor, Reversi oyunlarından hediye verdi.

Vali Bektaş, Akıl ve Zeka oyunlarının kodlamanın başlangıç, en temel becerilerinin gelişmesine, ekran bağımlılığından uzaklaşmaya ve aile bireyleriyle beraber bu oyunların oynanabileceğine dikkat çekerek projeyi sahiplenen öğretmenlere teşekkür etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi