Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin dünyada yankıları sürerken, sonrasında Türk vatandaşlarının da tahliyesi hızla başladı. Ama gün geçtikçe her vatandaşımızın da tahliye noktalarının ulaşmakta o kadar şanslı olamadı.

Bugün kadar yüzlerce vatandaşımız tahliye edilirken, daha birçoğunun halen Ukrayna’da işgal altında bulunan topraklarda mahsur kaldığı gazetemize ulaşan Zonguldaklı bir vatandaşımızın yardım çağrısıyla ortaya çıktı.

Zonguldaklı vatandaşımız bulunduğu şehirde yaklaşık 300-400 Türk vatandaşın bulunduğunu, Perşembe gününden bugüne süren savaş nedeniyle çoğunun çıkış yapamadığını Ukrayna ve Rus orduları arasında sıkışıp kaldıklarını söyledi.

Ukrayna’nın Kherson şehrinde çalışmak için bulunan Zonguldaklı bir vatandaşımız gazetemize ulaşarak, savaşın ortasında mahsur kaldıklarını ve kendisi gibi daha yüzlerce Türk’ün de tahliye için yardım beklediklerini belirtti.

Kherson şehrinde 400 e yakın Türk’ün bulunduğunu ifade eden vatandaşımız, çoğunun halen şehirde sığınaklarda kaldığını söyledi. Ani gelişen savaş nedeniyle 5 gündür sığınaklarda yaşadıklarını belirten Türk vatandaşı, “Şehirde inşaat şantiyesinde çalışan yüzden fazla Türk vatandaşının da çıkış yapamadıklarından eminim. Çünkü içlerinde görüştüğümüz arkadaşlar vardı. Bunların bir kısmı savaş nedeniyle kendi evlerine gidemediler, benim evimde kalıyor” dedi.

Antonov Köprüsü bombalandıktan sonra köprünün bir tarafında Ukrayna, diğer tarafında Rus birliklerinin bulunduğunu ve ara ara birbirlerine ateş açtıklarını belirten vatandaşımız, “Biz köprünün Rus işgali olan tarafında kaldık. 5 gündür sığınaklarda endişeli bekliyoruz. Büyükelçilikle irtibata geçtik ama hiçbir şekilde ne elçiliğe, ne tren veya otobüs garına gitmemiz mümkün değil. Ateş altındayız. Türk vatandaşlarımızın tahliyesi için devletimiz yardımını bekliyoruz. Benim evimde inşaat şantiyesinde çalışan arkadaşlar kalıyor. Ben de patronumun evine geçtim onlarla kalıyorum. Burada küçük çocuklar da var.

Bizlere elçilikten gelen mesajlarda tahliyeler için tren ve otobüslerin kalkacağı yerler ve saatler bildirilse de biz bir metre bile ilerleyemediğimiz için oralara ulaşma imkânımız yok.

Herkes müzakerelerden çıkacak sonucu bekliyor ki, anlaşabilirlerse bize de koridor açılır ve tahliye ediliriz umuduyla bekliyoruz” dedi.

Yaşam şartları hakkında bilgi aldığımız vatandaşımız, “Market rafları bomboş. Tek bir şey kalmadı. ATM’lerde para yok. Döviz bozduracak yer yok. Aracımız var ama benzin bulmak mümkün değil. Ekmek bulmak sıkıntı. 5 gündür kendi imkânlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kendi adımıza söyleyeyim, bizim buradaki stokumuz 5 gün daha ancak idare eder.

Diğerler vatandaşlarımızın o kadar iyi durumda olduğunu da sanmıyorum. Akşam 5’ten sonra sığınaklara inip karartma durumuna geçiyoruz. Duruma acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek Tüm Türk vatandaşları için yardım çağrısında bulundu. (Haber Merkezi)

Not: Her türlü ihtimali göz önüne alarak, güvenlik gerekçesi ile gazete olarak vatandaşımızın ismi ve resmi bizde saklı olmak kaydıyla yayınlamıyoruz.

Editör: Haber Merkezi