Uzun süredir vekalet ile yürütülen Amelebirliği Başkanlığına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından Şenol Yücel atandı.

Alınan bilgiye göre, Amelebirliği Başkanlığı'na Zonguldak Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Şenol Yücel getirilirken, 2019 Yerel seçimlerinde Ak Parti Kilimli’den aday adayı olan Yücel’in, Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcılığı görevinden emeklilik dilekçesini vererek emekliye ayrılmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’ya giderek atama yazısını alan Şenol Yücel’in 8 Mart 2021 Pazartesi günü Amelebirliği Başkanlığı makamına oturarak görevine başlayacağı öğrenildi.

ŞENOL YÜCEL KİMDİR ; 05/07/1965 yılında Kilimlide doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kilimlide tamamladı. 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesinde başladığı yüksek lisans eğitimini Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde tamamlayarak1996 yılında Jeoloji Yüksek Mühendisi unvanını aldı. Kısa dönem askerlikten sonra 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak işe başladı. 2000 yılında Mülga Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünde (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) mühendis olarak göreve başladı. 2004 yılı ile 2009 yılları arasında belli aralıklarla İmar-İskan-Afet, Proje, İmar-Planlama, Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri birimlerinde Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2010 yılından itibaren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde İl Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Yücel, evli ve bir çocuk sahibidir. Amelebirliği Başkanlığına atanan Şenol Yücel’e görevinde başarılar diliyoruz.(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi