Zonguldak Şehit Aileleri Derneğinin 10’ncu olağan genel kurulu yapılırken, tek liste ile gidilen seçimler sonucunda mevcut başkan Mustafa Yorulmaz ve ekibi güven tazeledi.

Dernek binasında yapılan ve divan başkanlığını Ali Osman Odabaş’ın yaptığı kongrede saygı duruşunun ardından Dernek Başkanı Mustafa Yorulmaz kongrenin açılış konuşmasını yaparak, katılanlara teşekkür etti.

Kongreye Zonguldak Valisi Mustafa Yorulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alman, İl Jandarma Alay Komutan vekili Kıdemli Albay Murat Apaydın, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdür vekili Veli Köktürk, İYİ Parti başkan yardımcısı Ekrem Güllüdağ, şehit ve gazi aileleri ile yakınları katıldı.

Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının okunmasının ardından raporlar ibra edildi.

Ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucunda yönetim ve denetim kuruluna seçilenler oy birliğiyle seçildi.

Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kuruluna Mustafa Yorulmaz, Durkadın Avcı, Remzi Adakoğlu, Cihan Köktürk ve Ahmet Yelkenci seçilirken, Denetleme Kuruluna ise Hüseyin Çakar, Hasan Özdemir ve Ramazan Çakar seçildiler.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Şehit Aileleri Derneğinde yaptığı konuşmada, “Ülkemiz gerçekten zor bir coğrafyada ve bunu yaşayarak görüyoruz. Bu toprakları vatan edebilmek için önemli mücadeleler verildi. Bu coğrafyada bulunduğumuz sürece bu mücadeleyi yapacağız. Vatanı korumak için canımızı seve seve veriyoruz. Çünkü gazi bir milletiz. Bazı batı toplumları savaşacak kimseyi bulamayınca bunu parayla yaptırmaya çalışıyor. Ama bizim milletimiz vatan için gerekirse ölmeyi göze alan bir millettir. Devletimiz önemli düzenlemeler yapıyor. Ancak bu fedakarlığın karşılığı hiçbir şekilde ödenemez. Bende geldiğim günden beri her zaman sizlerle birlikte olmaya çalışıyorum. Yeri geldi sizleri evlerinizde ziyaret etmeye çalıştım. Fırsatımız ve zamanımız olduğu sürece sizlerin yanındayız. Ben başkanıma teşekkür ediyorum. Başkan olduğu günden beri derneğin saygınlığını üst düzeye çıkararak güzel bir bina kazandırarak sizlerin haklarını elde etmeleriniz yönünde gayret ederek bir başarı elde etmiştir. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da yaptığı konuşmada, “Bizler şehit ailelerimizi yakından ziyaret ediyor ve elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Vatan olarak sizlere minnettarız. Sizler bizim baştacımızsınız bir telefon ile emrinize amadeyiz. Başkanımı tebrik ediyor kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kongrede son olarak konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu da, “Burada bir şehitlik tablosu var. Bu tablo bize güç veriyor özlem veriyor. Bu tabloda gözü olanlara bu Toprakları işgal etmeyi göze alanlara bu tablo her şeyi anlatıyor. Bu bağlamda size minnettarız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından güven tazeleyerek yeniden seçilen Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, teşekkür konuşması yaparak, “Çalışmalarımız bundan sonra daha iyi bir şekilde devam edecek” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi