Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde uygulanacak olan Yeşilay Farkındalık Programı çerçevesinde uygulanmaya başlanan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitimi Projesi Zonguldak’ta Valilik personelleri ile başladı.

Yeşilay Zonguldak Şubesi Formatörlerinden Elvan Özdoğan Gürer ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından Valilik personellerine yönelik “Tütün Bağımlılığı ile Mücadele” eğitimi verildi.

Yeşilay, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) önleme çalışmaları konusundaki güncel bilimsel uygulamalardan yola çıkarak, ülkemizin sosyolojik yapısını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bağımlılıklarla mücadelede etkin bir eylem planı olarak hayata geçirmiştir. TBM, öncelikle ülkemizde yaşayan çocuk ve gençlerin bağımlılık risklerinden uzak, daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürdürmelerine katkıda bulunmak amacıyla toplumun bağımlılık türleri ile ilgili bilinç düzeylerini arttırmayı hedeflemektedir.

Program, dünya üzerinde çeşitli uygulama örnekleri bulunan ve bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirmeye yönelik hazırlanmış bilimsel temelli bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı ile tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi çeşitli bağımlılıklarla ilgili olarak başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde farkındalığın arttırılması ve bu maddelerin kullanımının bilgi ve bilinçle önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

Eğitimler kamu kurumları ve özel sektör çalışanlarına yönelik olarak yıl sonuna kadar devam edecek. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi