Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, başarıyla sonuçlanan toplu sözleşme döneminde ilin iktidar ve muhalefet milletvekillerinin uyum içinde yaptıkları Zonguldak lobisinin önemine dikkat çekti.

Bizlerin Zonguldak olarak bir lobi içerisine girmemiz lazımdı çok şükür bunu başardık diyen Yeşil, “Ankara’da bakanlıklar düzeyinde sıkıntılarımızı anlatırken sadece Genel Maden İşçileri Sendikası olarak değil ilimizin iktidar ve muhalefet milletvekillerini de yan yana getirip Ankara’da bir dizi çalışmalar yaptık. Bu anlamda iktidar partimiz ve muhalefet partimizin Zonguldak Milletvekillerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Görevlerinin yeni kazanımlar elde etmek, elde ettikleri kazanımları kaybetmemek olduğunu belirten Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

SON 30 YILIN EN İYİ SÖZLEŞMESİ OLDU

“1 Ocak 2021 tarihinde başlayan toplu sözleşme dönemimiz 1 Eylül tarihinde sonuçlandı. Pandemi, yangınlar, sel felaketleri gibi ülkemizin zor şartlarla boğuştuğu bu dönemde zor şartlarda görüşmeler yaptık. Toplu Sözleşme dönemlerini her zaman yüzde yüzle bitiremiyorsunuz. Ama özellikle bu dönem son 30 yılın en iyi sözleşmesi oldu ve büyük kazanımlar elde ettik. Hükümetle yaptığımız pazarlıklar birinci 6 ay yüzde 12 ikinci 6 ay yüzde 5 artı enflasyon üç ve dördüncü altı aylarda yüzde 5 artı enflasyon ile sonuçlandı. Bunun dışında TÜRK-İŞ Başkanımız Ergün Atalay’ın çok uzun yıllardan beri uğraştığı kıdem zammı adı altında Türkiye’deki işçi sınıfına hediyesi yıl çarpı 7 lira kazanımımız daha var. Bu 30 yıldan bu yana yapılamayan bir işti. Bu anlamda TÜRK-İŞ Başkanımız Ergün Atalay’a işçi sınıfım adına teşekkür ediyorum.

GÖREVİMİZ YENİ KAZANIMLAR ELDE ETMEK

Devamında bizim yeraltında ki sıkıntılarımız, yerüstünde düşük ücretle çalışan arkadaşlarımızın sıkıntıları çoktu. Özellikle yerüstünde çalışan arkadaşlarımızın asgari ücretin altında kaldığı ve asgari ücrete tamamlandığı dönemler oldu. Bu enflasyona dayanmak öyle kolay değil. Bu arkadaşlarımız içinde yoğun bir çalışma dönemine girdik. Sendikamızın önderliğinde TÜRK-İŞ Başkanımızın desteğiyle bir çalışma yaptık ve bu arkadaşlarımızın taban ücretleri 4 bin 100’e çekilirken 523 lira zam alındı. Bunun dışında artı 450 lira ücret daha aldık. Bu büyük bir kananım ve arkadaşlarımız mutlu. Bölge ziyaretlerimize başladık ve bu konuda işçi bilgilendirmesi toplantıları yapıyoruz. Arkadaşlarımız tarafından güzel bir şekilde karşılanıyoruz bu da bizi çok mutlu ediyor. Arkadaşlarımız mutlu olunca bizlerde mutlu oluyoruz. Görevimiz yeni kazanımlar elde etmek, elde ettiğimiz kazanımları kaybetmemek. Bu doğrultuda da mücadele veriyoruz.

DERDİMİZ ZONGULDAK OLMALI

Bizlerin Zonguldak olarak bir lobi içerisine girmemiz lazımdı çok şükür bunu başardık. Ankara’da bakanlıklar düzeyinde sıkıntılarımızı anlatırken sadece Genel Maden İşçileri Sendikası olarak değil ilimizin iktidar ve muhalefet milletvekillerini de yan yana getirip Ankara’da bir dizi çalışmalar yaptık. Bu anlamda iktidar partimiz ve muhalefet partimizin Zonguldak Milletvekillerine ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü Zonguldak’ın sorunları için her zaman yan yana gelmek lazım. Görüş bildirmeden, siyasi anlamda kavgaya girmeden Zonguldak’ta paydaşların yan yana gelip Zonguldak için bir şeyler yapması gerekiyor. Çok şükür toplu sözleşme dönemimizde arkadaşlarımız yan yana geldi ve beraber omuz omuza verdik. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürümüz Kazım Eroğlu Beyde destek verdi. Dertlerimizi ve sıkıntılarımızı hep bir ağızdan anlattık. Bunun devamında işçi alımı var. Türkiye Taşkömürü Kurumunun ayakta durması ve üretimin artması konusunda emeklilik oranımız fazla. Bu açıkları kapatmak ve yeraltındaki zenginliği yerüstüne çıkartmak adına kuruma işçi alınması şart. Bu lobiyi tekrar işçi alımı konusunda da oluşturacağımızı düşünüyoruz. İnşallah yakın zamanda kuruma işçi alımını da gerçekleştireceğiz. Güzel bir hava yakaladık derdimiz Zonguldak olmalı.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi