Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği işbirliği ile değişik illerde sürdürülen ‘Yerel Medya Buluşması’nın 18.si Ankara’da gerçekleştirildi.

18 Eylül Cumartesi günü İletişim Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman Aktuna, daire yöneticileri, Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş ile Ankara, Zonguldak, Bolu, Düzce Karabük, Kastamonu il ve ilçelerinden medya temsilcileri ile gazeteciler katıldı. Katılımcılar arasında Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Kozlu Gazeteciler Derneği Başkanı Tansel Kardeş, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği( ERMED) Başkanı Doğan Gönüllü, ERMED Başkan Yardımcısı Akut Ateş ile İnanış gazetesinden rife Güleryüz, ZGC yönetim kurulu üyesi, Son Posta Gazetesi Z. Aysun Doruk’ da yer aldı.

KIZILTAŞ: “DURUM TESPİT EDİLİP RAPOR DÜZENLENECEK”

Toplantı Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş’ın açılış konuşması ile başladı. Kızıltaş konuşmasında Medya Buluşmaları Toplantılarına devam edileceğini kaydederek, yerel medyanın durumunu tespit etmek ve yapılanları, yapılacak olanları rapor etmek için farklı bölgelerde bir dizi toplantılar düzenlendiğini belirtti.

AKTUNA: “YEREL MEDYA OKULDUR”

İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman Aktuna ise basın kuruluşlarının çalışmalarının kolaylaştırılması amacıyla toplantılar düzenlendiğini ifade etti ve “bu kapsamda eğitimler düzenleniyor, yeni ihtiyaçlar tespit edilip gideriliyor” dedi. Yerel medyanın yaygın medyaya adeta insan kaynağı görevini yaptığını belirten Karaduman Aktuna, “yerel medya bir okuldur.” tespitinde bulundu.

DONAT, İLETİŞİM ÖĞRENCİLERİNE DERSİ GAZETECİLER VERMELİ

Daha sonra söz alan Deneyimli Gazeteci Yavuz Donat ise gazetecilerin iletişim fakültelerde ders vermesi gerektiğini savunarak, saha deneyimi olmadan teorik eğitimle gazeteci yetiştirilemeyeceğini söyledi. “Yerel medya sahipsizdir, sahiplenilmeye ihtiyaç var” şeklinde konuşan Donat, en başarılı İletişim Fakültesi yöneticisi olarak şu an Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı olan Yılmaz Büyükerşen’i örnek gösterdi. Konuşmasında mesleki anılarına da yer veren Donat, bazı anket firmalarının siyasiler için yaptıkları anketlerin güvenilmez olduğunu iddia etti vetv programlarına iletişim fakültelerinden akademisyenlerin konuşmacı olarak katılmalarını önerdi.

PAZARCI:“İNTERNET YASASI ÇIKMALI ,BAZI İNTERNET HABER SİTELERİ ÇÖPLÜK OLDU ”

Gazeteci Emin Pazarcı ise bu tür toplantıların öneminde dikkat çekti ve yerel

medyanın desteklenmesi görüşünü savundu. “Mesleğin sahipleri kendi sorunlarını ortaya koymalı” diye konuşan Pazarcı, haberin kutsallığına ve cerrah hassasiyeti ile yazılması gerektiği ilkesine dikkat çekerek, “meslekte kaybolan değerler tekrar kazanılması gereklidir. Yerel ve yaygın basının yayın organlarının siteleri ve kurumsal haber siteleri hariç, bir çok internet haber siteleri çöplük konumunda, bu durum düzeltilmeli. Yasa çıkartılmalı‘’ dedi.

DİJİTAL MEDYA OPTİMİZASYONU

Son bölümde, Medya Derneği Başkanı Kızıltaş’ın yönettiği oturumun konuşmacıları Daily SabahGazetesi Rahmi Osman Kaçmaz ile Can Kazancıoğlu oldu. İkili, “Çok kanallı yayıncılık” başlığı ile dijital medya konularında sunum yaparak web sitelerinin yayınlanması, güncellenmesi ve optimizasyonu aşamalarında karşılaşılan editöryal ve teknik sorunlara yönelik bilgilerini aktardı.

ZONGULDAKLI GAZETECİLER SÖZ ALDI

Toplantıda söz alan diğer gazeteciler ve Zonguldak’tan ZGC Derya Akbıyık, Tansel Kardeş ve Doğan Gönüllü’de mesleki sorunların ekonomik, etik ve hukuki boyutları üzerine görüş ve önerilerini dile getirdi.

Toplantı, mesleki konularda sohbet ve katılımcılara ikramlar ile teknolojik hediyelerin sunulması ile sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi