Zonguldak İl Genel Meclisinin Eylül ayı son birleşimi İl Genel Meclisi başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Zonguldak’ta kurulması planlanan Filyos Vadisi İçme Suyu ve Altyapı Hizmet Birliğine ait hazırlanan tüzük görüşüldü.

Yeni haliyle düzenlenen Filyos vadisi içme suyu ve altyapı hizmet birliği tüzüğü mecliste oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel meclisi Başkanı Necdet Karaveli tüzüğü onaya sunmadan önce yaptığı konuşmada, "Bu tür konular mecliste daha önce getirilmeli meclis üyelerimizin kafalarında soru işaretleri oluşuyor bunu son kez onaylıyorum, bir daha onaylayacağım" dedi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan Devrek İlçesi; Pelitli ve Gümüşpınar Köyleri, Çaycuma İlçesi; Yolgeçen, Derecikören, Helvacılar ve Kızılbel Köyleri, Ereğli İlçesi; Dağlıca, Aşağıkayalıdere ve Şamlar Köyleri, Alaplı İlçesi; Sarıkadı köyü mezarlık talepleri İdaremizin 2021 yılı Proje programında yer almadığından, bahsi geçen köylere yapılacak mezarlık çalışmaları ile ilgili iş ve işlemlerin yapılabilmesi için İl Özel İdaresi 2021 yılı Proje Programına alınması hususunun görüşülerek oy birliği kabul edildi.

Gündemin 5 maddesinde yer alan Ereğli İlçesi, Kızılca Köyü (Ereğli –Kızılca-Ankara Karayolu) üzerinde bulunan parsellerin, köyün ekonomik gelişimini desteklemek amacı ile köy yerleşik alanı içine alınması için gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 26 – 19 – 23 sayılı raporlarının görüşülürken, gündem maddesi hakkında CHP’li il genel meclisi üyeleri Hayrettin Kartal ve Nebahattin Yılmaz görüşlerini belirttiler.

İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Rıfkı Gültekin de konu ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirilirken, maddede yapılan küçük bir değişik ile oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 6 maddesinde yer alan Kozlu İlçesi, Kızılcakese Köyü hudutlarında çok eski yıllardan beri kullanılan mevcut su kaptajlarının memba tahsis kararlarının alınmasından sonra Orman izin- irtifak işlemlerinin yapılması ile ilgili Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 20 – 24 – 15 sayılı raporlarının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi