Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir yaptığı açıklamada, “Yeni asgari ücret çalışanlarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olsun” dedi.

Demir açıklamasında, “Açıklanan %50,54 lük artış ile asgari ücret 4.250 TL olmuştur. Bu rakam beklentilere cevap vermiştir” diyerek şunları söyledi:

“Taleplerimiz arasında yer alan tüm çalışanların ücretlerinden asgari ücrete tekabül eden kısmının gelir ve damga vergisinden muaf tutulması olumlu olmuştur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da ifade ettiği gibi ülkemizin üretim gücünün korunması için ilave tedbirlere ihtiyaç vardır. Bu tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Bunların yanında İlimizde hakim sektör madencilik sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz olan rödevanslı saha işletmelerimizdeki çalışanlar için uygulanacak ücret, asgari ücretin iki katı şeklinde belirlenmiştir.

Bu durumun istihdam kaybına neden olabileceği endişesini taşıyoruz. Bu hususta görüş alışverişinde bulunmak ve çözüm önerileri oluşturmak üzere Milletvekillerimizin ve Rödevanslı Saha İşletmecilerimizin katılımları ile 20.12.2021 tarihinde bir toplantı tertip ettik. Toplantı sonrasında oluşturacağımız önerileri ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız” (Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi