Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma akşamı sürpriz bir kararla Naci Ağbal'ı Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alarak, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nu atadı.

Döviz kuruna şok etkisi yaratan bu karar sonrasında ekonomi cephesinde büyük çalkantılar meydana gelirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, dolar karşısında yüzde 10’a yakın değer kaydeden Türk lirası ile esnafın borcunun katlandığını, vatandaşın geçim derdinin de bir gecede arttığını söyledi.

200 baz puanlık faiz artırılınca döviz kurunun gerileyeceğinin ve Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasıyla da dövizin yükseleceğinin aşikar olduğuna dikkat çeken Milletvekili, “o halde sormak gerekmiyor mu; “ülkenin parası bir gecede buharlaşırken bu operasyondan kimler karlı çıktı açıklansın!” diyerek tepki gösterdi.

CHP’li Milletvekili, ekonomi yönetiminden altı ismin son beş ayda değiştirildiğini hatırlattığı değerlendirmesinde, “ Oldubittiye getirilen gece yarısı kararnameleri ile Türk lirası tepe taklak oluyor, kaybeden ise hep vatandaş oluyor” diyerek şu açıklamalarda bulundu.

“Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasının ardından, dolar karşısında yüzde 10’a yakın değer kaydeden Türk lirası ile esnafın borcu katlandı, vatandaşın geçim derdi bir gecede arttı. Mutfaktaki yangını körükleyen bu kararlarla emekli ve memur vatandaşlarımıza ilk 6 ay için verilen yüzde 3 zamda buhar oldu.Bu mantıksız adımlar neden atılmıştır? Merkez Bankası Başkanı neden görevden alınmıştır? Vatandaş geçim derdinde ezilirken cebindeki üç kuruş parası da eriyor, yetkililer bunun hesabını vermiyor. Burada sorulması gereken bir önemli soru ise, ülkenin parası bir gecede buharlaşırken bu operasyondan kimlerin karlı çıktığıdır.

Merkez Bankası 200 baz puanlık faiz artırınca döviz kurunun iyice gerileyeceği, Merkez Bankasının Başkanı’nın görevden alınmasının ise dövize doping etkisi yapacağı aşikardı. O halde sormak gerekmiyor mu; TL'yi %10 eriten bu adımlar neden ve kimler için atıldı? Bu operasyon öncesinde kimler büyük döviz alımları yaptı? Bu operasyondan kimler karlı çıktı açıklansın. Oldu bittiye getirilen gece yarısı kararnameleri ile Türk Lirası tepe taklak olurken, ne yazık ki kaybeden hep vatandaş oluyor. Ülkemiz bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor.

Ekonomi yönetiminden son beş ayda altı isim alındı. Hangi ülke böylesine akıldışı adımlar atan bir yönetime güvenir?  Baskın gece yarısı kararnameleriyle Türk lirası tepe taklak attırılıyor, birileri kesesini doldururken kaybeden hep vatandaş oluyor. İki günde, iki dudak arasından çıkan sözlerle vatandaşımızın döviz borcu büyüdü, cebindeki parası eridi. Ancak daha kötüsü eriyen sadece Türk Lirası değil, esnaf eriyor, tarım eriyor, vatandaş eriyor, ortak akıl eriyor, adalet eriyor, ülkece eriyoruz!” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi