Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek olan “Yaşlı Gündüz Bakım Merkezi” düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Yapılan açılışa, Vali Mustafa Tutulmaz, Vali yardımcısı Yıldırım Türk, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, BEÜ Rektör yardımcısı Hakan Büyükgüzel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Veli Köktürk, Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, AFAD Müdürü Ahmet Güngör,İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Müftüsü Aşır Durgun, Fatih Halk Eğitim Müdürü Türkan Tuygar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Çalışma ve İŞKUR İl Müdür vekili Hakkı Alkan, Çevre ve Şehircilik İl müdür vekili Şenol Ayyıldız, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, İYİ Parti İl Sekreteri Ekrem Güllüdağ, AK Parti İl yönetim kurulu üyesi Züleyha Yazıcı Arıman ile misafirler katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl müdürü Veli Köktürk yaptığı konuşmada, “Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğüne bağlı olarak ilimizde hizmet vermekte olan 4 resmi huzurevi bulunmaktadır. Bu huzurevlerinde 196 yaşlımıza bakım hizmeti sunulmakta olup bakım hizmeti almak için talepte bulunan 110 yaşlımız da sırada bulunmaktadır” diyerek şunları söyledi:

“1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle ilimizde 60 yaş ve üzeri yaşlılarımıza gündüzlü hizmet verecek olan Zonguldak Merkez Huzurevi Müdürlüğüne bağlı olarak Yaşlı Gündüz Yaşam Merkezi hizmete girmiştir. Yaya Mahallesi Ömer Karahasan sokak no:4 adresinde hizmet veren Yaşlı Gündüz Yaşam Merkezinden, huzurevinde kalmakta olan yaşlılarımızda yararlanabilecektir.

Ayrıca huzurevlerinde bakım hizmeti almak isteyen ve sırada bulunan yaşlılarımız ile sosyalleşmek isteyen tüm talepte bulunmaları halinde Merkezimizin hizmetlerinden yararlanabilecektir.

Yaşlı Gündüz Yaşam Merkezi hizmet binası yaşlılarımızın kolay ulaşabileceği merkezi bir konumda bulunmakla birlikte kendisine ait bahçesi ve deniz manzaralarıyla yaşlılarımıza huzurlu bir dinlenme ortamı sağlamaktadır. Sosyal etkinlik odaları, toplu oturma alanları ve dinlenme odaları bulunan merkezimizde hobi kursları, seminerler, tiyatro, müzik ve şiir dinletileri ile sportif etkinliklerinde yapılması planlanmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmete giren Yaşlı Gündüz Yaşam Merkezi ve geçtiğimiz hafta yeni hizmet binalarıyla birlikte kapasite artırımı yapılan Devrek Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile hayırsever işadamı tarafından yapımı planlanan Beycuma Huzurevi projesi ile ilimizin ‘Yaşlı Dostu’ bir şehir olması hedeflenmektedir”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Devletimizin bugüne kadar evlatlarımıza yaşlılarımıza sahip çıkıyor. Çıkmaya devam edecek. Yaşlılarımıza yönelik huzurevi hizmetleri herkese hitap eden bir hizmet değil. Sınırlı sayıda kişilere hizmet ediyor. Kendi evlerinde kalan yaşlılarımızın toplumla iç içe bir hayat devam edebilmeleri şehirleşmenin bir sonucu olarak kolay değil. Genellikle apartmanlarda insanlar kalıyor. Bunların konuşmaya hasbihal etmeye sosyalleşme ihtiyaçları var. Bunun yanında özel ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde ihtiyaçları var. Bunları giderecek olan sosyal devlet gereği olarak devletimizdir. Devletimizin huzur evi hizmetinin yanında bu tür binalar ve hizmetler ile yaşlılarımızı toplumun içinde hayatlarını devam ettirecek bir ortam yaratmaya çalışıyor. Umut ediyorum ki bu güzel bir örneğini burada göreceğiz. Bundan sonra ümit ediyoruz ki bu tür tesislerin sayısı artacak. Her bölgede yaşlılarımız evlerinden çıkarak gelip burada sohbet edecek bazı ihtiyaçlarını burada görecek. Huzurlu bir şekilde akşama doğru evlerine dönecek. Bu güzel hizmet için başta müdürümüz olmak üzere teşekkür ediyor ve devamını bekliyoruz”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz konuşmasının sonunda ise , 1 Ekim Dünya Yaşlılar gününü de kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi yaşlılarımızın katılımı ile kesildi. Ardından yeni açılan Yaşlı Gündüz Yaşam Merkezi protokol tarafından gezilerek, burada bulunan yaşlılara Vali Mustafa Tutulmaz tarafından çiçek takdim edildi.

Ardından açılışı yapılan binanın önünde 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü nedeniyle hazırlanan pasta kesildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi