Zonguldak Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, pandemide durumun git gide kötüleşmekte olduğunu söyledi.

Çetin, “Hükümet göstermelik tedbirlerle pandemide sürü bağışıklığı politikasını uygulamaya devam etmektedir” dedi.

Zonguldak Büro Emekçileri Sendikası Şubesi adına sendika binasında açıklama yapan Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, şunları ifade etti:

“Ülkemizde 1 Mart 2021 tarihinde “resmi rakamlara göre” yaklaşık 9 bin 900 yeni vaka varken ve vaka sayısı giderek artarken, AKP-MHP iktidar partilerinin kongrelerini yapmaları için, Türk Tabipler Birliği’nin tüm uyarılarına rağmen, tüm tedbirler kaldırılarak yeni “normalleşmeye” geçilmiştir. 1 Mart’tan 2 Mart’a bir günlük sürede bile yeni vaka sayısı yüzde 19,67 artış ile 11 bin 800 vaka görülmüştür. Kongrelerin olduğu günden 14 Nisan’da kısmi kapanma tedbirlerinin açıklamasının olduğu güne kadar hastane yoğun bakımları dolmuştur. Hükümet göstermelik tedbirlerle pandemide sürü bağışıklığı politikasını uygulamaya devam etmektedir.

Covid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirlere ilişkin 2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin yayımlandığı 14 Nisan’da Covid-19 nedeniyle 279 insanımız vefat ederken, 5 gün sonra 19 Nisan’da günlük vefat sayısı yüzde 22,22 artışla 341 olmuştur. Durum git gide kötüleşmektedir. Pandeminin başlangıcında yayınlanan, uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma konularında yetki devrini çok geniş tutan Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin kamu idarecilerinin keyfi tutumlarına yol açma tehlikesi barındırdığının altını daha ilk gün çizmiştik. Uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışmayı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Genelgesi merkezde bakanlıkların, taşrada ise valilerin, belediye başkanların, üst düzey yöneticilerin insiyatifine, hatta vicdanına bırakılmış, kimi illerde hiç uygulanmamış, kimisinde ise kısmen uygulanmıştır.

Cumhurbaşkanlığının 15 Nisan 2021 tarih ve E.16291 sayılı yazısında "60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar, idari izinli sayılacaktır." hükmü yer almasına rağmen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı; 16 Nisan 2021 tarih ve 173 sayılı yazısında Cumhurbaşkanlığının E.16291 sayılı yazısına ilgi tutarak, 60 yaş ve üzerinde olanları, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanları işe çağırarak keyfi uygulamalara devam etmiştir. Buradan Cumhurbaşkanlığı’na soruyoruz; 2021/8 sayılı Genelge ile izinli saydığınız Kamu Emekçilerini hangi gerekçelerle bazı Bakanlıklara yazdığınız kendi yazınızla idari izinlerini kaldırdınız? Örgütlü bulunduğumuz işyerlerinde yaptığımız çalışmalarda, büro emekçileri arasında da ülkemizdeki vaka artışlarıyla doğru orantılı olarak vaka artışları pik yapmış durumdadır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi