Zonguldak Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Muazzez Derya Akar yaptığı açıklamada “Elif Sinan'ı unutturmayacağız. Elif Sinan, geçen yıl 4 Ağustos tarihinde kalbine aldığı bıçak darbesiyle yaşamını yitirmiş ve ölümü kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçmiştir” dedi. Akar açıklamasında, “Ailesinin ısrarlı takibiyle "intihar" olduğu iddia edilen soruşturma "kasten öldürme" sürecine çevrildi” diyerek şunları söyledi:

“Erkekler tarafından öldürülen sayısız kadın birer sayıya dönüşerek sevdiklerinden koparılırken onların isimleriyle yaşadıklarını aklımızda tutmalıyız. Kadınlara yönelen şiddetin önüne geçmenin yolu kadına yönelik suçlara dair hafızamıza sahip çıkmaktan geçiyor.

Zonguldak Kadın Platformu olarak öldürülen kadınların isimlerinin yaşatılması ve kadın cinayetleri için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Şüpheli kadın ölümleri araştırılsın, soruşmalar etkin yürütülsün ve failler cezasızlıkla ödüllendirilmesin diye Elif Sinan’ın hayattan koparılmadan önce yaşadığı İhsaniye Mahallesi’ndeki Bulut Sokak’a Elif Sinan isminin verilmesi için Kozlu Belediye Başkanlığından talepte bulunduğumuz dilekçeyi verdik” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi