Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü 2021 yılı değerlendirme ve 2022 yılı program ve hedeflerinin değerlendirildiği toplantılara Bartın İşletme Müdürlüğünde devam edildi.

Toplantının açılışında konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, 2021 yılını başarı ile tamamlayan İşletme Müdürü, İşletme Şefleri ve emeği geçen tüm personellere teşekkür ederek, “2022 yılında da yapılacak tüm faaliyetlerde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın ve Orman Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları çerçevesinde, sürdürülebilir ormancılık anlayışı ile orman varlığımızı arttırarak, gelecek nesillere daha yeşil bir vatan bırakabilmek için ekip ruhu ile çalışmalara devam edilecek.

Harcanan zaman, verilen emek, dökülen alın teri boşuna değildir. Hedefimiz; Ülkemizin ve milletimizin her zaman yararlanabileceği, gelecek nesillerin sağlıklı ve yeşiller içerisinde yaşayabileceği bir memleketi bırakmaktır. Üzerinde yaşadığımız toprakların kıymetini biliyoruz. Bu güzellikleri, bu bereketli toprakları koruyup yeşillendirerek gelecek nesillere bırakmak için çalışmalarımızı özveriyle sürdüreceğiz.

2021 yılında Bartın’ da 198 bin fidanı toprakla buluşturarak sadece yöremize değil ülkemize ve dünyaya nefes olduk. Fidanları toprakla buluştururken, onları koruyacak ve kucaklayacak tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz. Ormanlarımızın ekonomik zenginliğinden en üst seviyede faydalanarak orman köylümüze ekonomik katkının yanı sıra istihdam edilmelerini sağlayacağız. İşçimizden mühendisimize hepimiz ormanda olacağız. Görevimizin gereği de budur, orman köylümüzün bizden beklentisi de budur. Sizleri masada değil, ormanda görmek istiyorum. Tüm ormancılık faaliyetlerinin sürdürülmesini ve orman köylümüzün motivasyonunu sağlamak en asli vazifemizdir ’’ dedi.

Orman Bölge Müdürü Bayraktaroğlu sunumların ardından mesleki yeterliliğinin geliştirilmesi, yeni yayımlanan mevzuat ile uygulamalar hakkında bilgi verilmesi, temel prensip ve uygulamada birliğin sağlanması ile hizmet kalitesi ve verimliliğin arttırılmasına yönelik olarak İşletme Şeflerine talimatlarını verdi.

Toplantıya Bölge Müdür Yardımcılarımız Orhan Şahin ve Mehmet Pınar ile Şube Müdürleri katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi